Έχει τύχει σε όλους μας κάποια στιγμή. Να ακουμπήσουμε το ψυγείο στο πλάι και να διαπιστώσουμε ότι είναι ζεστό. Σε αυτή τη φάση, σίγουρα αναρωτιόμαστε γιατί καίνε τα πλαϊνά του ψυγείου και αν αυτό σημαίνει ότι το ψυγείο έχει χαλάσει. 

Ορισμένες φορές, αυτή η ένδειξη σημαίνει ότι η χρήση του ψυγείου δεν είναι απόλυτα σωστή, οπότε θα πρέπει να μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε σωστά, ώστε να δουλεύει καλύτερα και αποδοτικότερα. Άλλες φορές μπορεί να είναι απόλυτα φυσιολογική αυτή η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, αλλά μπορεί και να φανερώνει ότι κάποιο εξάρτημα έχει χαλάσει.

Πότε ισχύει το ένα και πότε το άλλο; Διαβάστε στη συνέχεια όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και πότε είναι απαραίτητο να καλέσετε τεχνικό.

Το ψυγείο είναι ζεστό αλλά λειτουργεί κανονικά η ψύξη και η κατάψυξη

Αν τα πλαϊνά του ψυγείου καίνε, αλλά τόσο η συντήρηση όσο και η κατάψυξη λειτουργούν όπως πρέπει και ψύχουν τα τρόφιμα, τότε συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω:

  • Είναι φυσιολογικό: Τα παλαιότερα ψυγεία είχαν τον πυκνωτή στο πίσω μέρος και εκεί συγκεντρωνόταν η θερμότητα από τη λειτουργία του μοτέρ. Πλέον, για λόγους ασφάλειας, ανθεκτικότητας και αποδοτικότητας της συσκευής, τα πηνία βρίσκονται ενσωματωμένα στα τοιχώματα του ψυγείου, οπότε μπορεί εκεί να συγκεντρωθεί η θερμότητα. Φυσικά, αυτή η εξήγηση ισχύει όταν η άνοδος της θερμοκρασίας είναι μικρή και δεν διαρκεί συνεχώς. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.
  • Το ψυγείο λειτουργεί εντατικά: Το ψυγείο μπορεί να λειτουργεί εντατικά για πολλούς λόγους. Π.χ. μπορεί η εξωτερική θερμοκρασία να είναι υψηλή ή το ψυγείο να είναι παραφορτωμένο με ζεστά τρόφιμα. Γενικά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όμως καλό είναι το καλοκαίρι να μη γεμίζετε υπερβολικά πολύ το ψυγείο, ώστε να λειτουργεί χωρίς να πιέζεται υπερβολικά.
  • Το ψυγείο δεν βρίσκεται σε καλή θέση: Είναι πολύ σημαντικό η συσκευή να αερίζεται επαρκώς, ώστε να αποβάλλεται η θερμότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα περιμετρικά του ψυγείου για περίπου 6-7 εκατοστά. Επιπλέον, δεν είναι καλή πρακτική να βάζετε το ψυγείο δίπλα σε πηγές θερμότητας, όπως η κουζίνα, ή κοντά σε παράθυρο που το χτυπάει ο ήλιος.

Το ψυγείο είναι ζεστό και δεν λειτουργεί κανονικά

Ορισμένες φορές, μπορεί τα πλαϊνά του ψυγείου να καίνε επειδή έχει χαλάσει κάποιο εξάρτημα, οπότε απαιτείται συνδρομή τεχνικού. Οι πιο συχνές βλάβες στα ψυγεία που οδηγούν σε άνοδο της θερμοκρασίας τους είναι:

  • Δυσλειτουργία του θερμοστάτη, οπότε το ψυγείο δεν διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία και θερμαίνεται (ή μπορεί και να ψύχεται υπερβολικά).
  • Έχει χαλάσει ο ανεμιστήρας και δεν μεταφέρει σωστά την ψύξη και τη θερμότητα.
  • Έχουν φράξει τα φίλτρα.
  • Υπάρχει απώλεια ψύξης λόγω χαλασμένης πόρτας ή φλάντζας.

Αν το ψυγείο δεν λειτουργεί σωστά, θα παρατηρήσετε ότι τα τρόφιμα χαλάνε πιο γρήγορα από ό,τι συνήθως ή ότι το ψυγείο μαζεύει πάγο σε διάφορα σημεία του. Αν η βλάβη είναι μικρή (π.χ. έχει χαλάσει το λάστιχο της πόρτας), τότε η επισκευή μπορεί να γίνει αμέσως. Αν έχει χαλάσει κάποιο εξάρτημα, τότε απαιτείται η εύρεση και η τοποθέτηση νέου ανταλλακτικού.

Επικοινωνήστε με έναν έμπειρο τεχνικό της Attika Service, ο οποίος θα είναι άμεσα διαθέσιμος, για να επιδιορθώσει εντός λίγων ωρών το πρόβλημα στις πιο οικονομικές τιμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού