Τα πλυντήρια Bosch είναι εξαιρετικά δημοφιλή, με εμφάνιση που ταιριάζει σε όλα τα σπίτια, αποδοτικότητα και ανθεκτικότητα. Ωστόσο, μερικές φορές και συνήθως μετά από αρκετά χρόνια χρήσης ενδέχεται να παρουσιάσουν ορισμένα προβλήματα. Βέβαια, πολλές από τις επισκευές πλυντηρίων Bosch θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τακτικό service της συσκευής, ώστε να μην προκύπτουν βλάβες.

Όμως, οι βλάβες αυτών των πλυντηρίων δεν είναι συνήθως σημαντικές και ορισμένες από αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν ακόμα και από τον ίδιο τον χρήστη. Διαβάστε παρακάτω όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Το μπάνιο και πλυντήριο ρούχων bosch

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα σε πλυντήρια Bosch

 • Δεν ξεκινάει: Αυτό υποδεικνύει πρόβλημα στην πρίζα, την παροχή του ρεύματος ή βλάβη στα ηλεκτρονικά του πλυντηρίου Bosch ή ακόμα και στην πλακέτα. Θα χρειαστείτε έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο, για να ελέγξετε με ασφάλεια αυτά τα ζητήματα. Φυσικά, προτού τον καλέσετε, τσεκάρετε ότι δεν έχει πέσει κάποια ασφάλεια ή ο γενικός διακόπτης.
 • Δεν γυρνάει ο κάδος: Αυτό μπορεί να προκύπτει από φράξιμο στον σωλήνα παροχής κρύου νερού ή στον σωλήνα αποστράγγισης. Ενδέχεται, επίσης, ο ιμάντας κίνησης να έχει σπάσει ή να μην κλείνει καλά η πόρτα. Αυτό που πρέπει να κάνετε, πριν καλέσετε τεχνικό, είναι να ελέγξετε ότι δεν υπάρχει κάποιο ρούχο που εμποδίζει την πόρτα να κλείσει σωστά.
 • Δεν στραγγίζει το νερό: Συνήθως για αυτή τη βλάβη ευθύνεται το βουλωμένο φίλτρο αποστράγγισης ή η ελαττωματική αντλία αποστράγγισης. 
 • Κάνει θόρυβο: Για τον θόρυβο μπορεί να φταίνε τα ρουλεμάν, αλλά μπορεί να είναι και κάτι πιο απλό, όπως κάποιο αντικείμενο (π.χ. κέρμα) που έχει κολλήσει στον κάδο του πλυντηρίου.
 • Διαρροή νερού: Μόνος ένας τεχνικός μπορεί να αξιολογήσει με ακρίβεια το πρόβλημα, βρίσκοντας πού είναι η διαρροή. Γενικά, πάντως, αν η διαρροή είναι από την πόρτα, αυτό δείχνει ότι η πόρτα δεν σφραγίζει καλά, οπότε το λάστιχο μπορεί να έχει χαλαρώσει ή κοπεί. Αν χάνει το πλυντήριο νερό από πίσω, τότε ενδέχεται να έχει υποστεί ρήξη ο σωλήνας αποστράγγισης.
 • Δεν ανοίγει η πόρτα: Αν μετά το πέρας της πλύσης δεν ανοίγει η πόρτα, αυτό συμβαίνει επειδή εντοπίζει νερό μέσα στον κάδο. Μπορεί, όμως, να έχει χαλάσει ο μηχανισμός κλειδώματος πόρτας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση επικοινωνήστε με έναν εξιδεικευμένο τεχνικό της ομάδας μας στα τηλέφωνα 2109311155 και 69552122756946428488, για να σας εξυπηρετήσει άμεσα.

Κωδικοί σφαλμάτων

Η ίδια η συσκευή μπορεί να εντοπίσει μόνη της το πρόβλημα και να εμφανίσει κωδικό σφάλματος στην οθόνη πριν από οποιοδήποτε άλλο σημάδι βλάβης. Σύμφωνα με τους ειδικούς στις επισκευές πλυντηρίων της ομάδας μας, οι κυριότεροι κωδικοί που εμφανίζονται είναι οι εξής:

 • E16: Η πόρτα δεν έχει κλείσει σωστά.
 • Ε18: Το φίλτρο ή ο σωλήνας εισόδου κρύου νερού έχει μπλοκάρει.
 • E23: Υπάρχει διαρροή νερού.
 • Ε32: Μη ισορροπημένο φορτίο μέσα στον κάδο.
 • E33: Μεγάλη ποσότητα αφρού.
 • Σύμβολο βρύσης: Η πίεση του νερού είναι πολύ χαμηλή.

Σε ορισμένα μοντέλα πλυντηρίων Bosch δεν εμφανίζονται κωδικοί, αλλά μια ακολουθία φωτών LED που υποδεικνύουν ένα συγκεκριμένο σφάλμα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Αν δεν είστε σίγουροι ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, μη διακινδυνεύσετε μια εκτεταμένη ζημιά που θα είναι πολύ δαπανηρή στην επισκευή της έπειτα. Επικοινωνήστε με έναν από τους έμπειρους και εξειδικευμένους τεχνικούς της Attika Service, ο οποίος θα έρθει άμεσα στον χώρο σας και θα επισκευάσει τη βλάβη με τις πιο αξιόπιστες και αποδοτικές λύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού