Οι πιο συχνές βλάβες που απαιτούν επισκευές στεγνωτηρίων είναι ότι η συσκευή δεν λειτουργεί καθόλου. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να είναι ευκολότερο να διαγνωστεί (αλλά όχι να επισκευαστεί). Ωστόσο, εάν το το στεγνό καθάρισμα λειτουργεί τέλεια, αλλά δεν παράγει θερμότητα, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα.

Αν ο κάδος περιστρέφεται, αυτό σημαίνει ότι η συσκευή εξακολουθεί να λαμβάνει ενέργεια και το μοτέρ δεν έχει βλάβη. Έτσι, για να βρούμε τι ακριβώς συμβαίνει θα στραφούμε αλλού. Γενικά, οι παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται είναι οι ακόλουθοι.

Θερμική ασφάλεια

Εάν το στεγνωτήριο γυρνάει, αλλά δεν παράγει θερμότητα, ο πρώτος ύποπτος είναι η θερμική ασφάλεια. Η θερμική ασφάλεια είναι εγκατεστημένη στα στεγνωτήρια για λόγους ασφαλείας. Εάν η θερμοκρασία στη συσκευή φτάσει πολύ ψηλά, η θερμική ασφάλεια θα τη μειώσει, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Μόλις συμβεί αυτό, το στεγνωτήριο θα εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά η ασφάλεια θα εμποδίζει τα στοιχεία θέρμανσης να λαμβάνουν ισχύ, ώστε να παράξουν θερμότητα. Σε νεότερα μοντέλα, η θερμική ασφάλεια μπορεί να κλείσει εντελώς το στεγνωτήριο.

Αν έχει πέσει η ασφάλεια, μπορείτε να τη σηκώσετε, όμως αν συμβαίνει συχνά, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε τεχνικό. Αν η θερμική ασφάλεια έχει βλάβη, τότε μπορεί σε μια άλλη περίπτωση να μη λειτουργήσει καθόλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επαρκής αερισμός

Αν η θερμική ασφάλεια ευθύνεται για τη μη παραγωγή θερμότητας, τότε μπορεί να μην έχει εκείνη βλάβη, αλλά όντως να ανεβαίνει πολύ ψηλά η θερμοκρασία στο στεγνωτήριο. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ελέγξετε αν η συσκευή αερίζεται καλά. Ενδέχεται η οπή αερισμού να έχει μπλοκάρει από συσσώρευση χνουδιού. Καθώς αυτό εμποδίζει την απελευθέρωση του ζεστού αέρα από τον κάδο, δημιουργείται το πρόβλημα με τη θερμική ασφάλεια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το χνούδι είναι έξω έξω στον σωλήνα και μπορεί να βγει, όμως σε άλλες απαιτείται η συνδρομή τεχνικού με επαγγελματικά εργαλεία. Οι τεχνικοί της ομάδας μας  θα σας εξυπηρετήσουν άμεσα στα τηλέφωνα 2109311155 και 69552122756946428488.

Θερμοστάτης

Ο θερμοστάτης είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση μιας ομοιόμορφης θερμοκρασίας μέσα στο στεγνωτήριο. Αν ο θερμοστάτης έχει χαλάσει, τότε ενδέχεται η θερμοκρασία να ανεβαίνει πολύ και συνεπώς η θερμική ασφάλεια να επεμβαίνει. Ο θερμοστάτης μπορεί να ελεγχθεί με ένα πολύμετρο από την ομάδα της Attika Service 365. Αν διαπιστώσουμε πως έχει χαλάσει, το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό και θα πρέπει να γίνει προβούμε σε αντικατάσταση του ανταλλακτικού.

Αντιστάσεις

Εάν η θερμική ασφάλεια και ο θερμοστάτης λειτουργούν σωστά, τότε πιθανό είναι η βλάβη να οφείλεται στις αντιστάσεις που αποτελούν τα θερμαντικά στοιχεία. Οι αντιστάσεις είναι επίσης ένα εξάρτημα που ελέγχεται με πολύμετρο, είναι όμως δύσκολα προσβάσιμες, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να τις δει τεχνικός.

Γενικά, το στεγνωτήριο μπορεί να είναι μια συσκευή απλή στη λειτουργία της, όμως καλό είναι σε οποιοδήποτε πρόβλημα να την ελέγξει τεχνικός ειδικός στις επισκευές στεγνωτηρίων. Και αυτό επειδή είναι θέμα ασφάλειας, καθώς ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού