Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου φαγητού είναι κάτι που λατρεύουμε στην καθημερινότητά μας. Τι γίνεται, όμως, όταν για κάποιο λόγο ο φούρνος δε λειτουργεί; Η κουζίνα αποτελεί μία από τις βασικότερες συσκευές σε ένα σπίτι, οπότε το να περιμένουμε ακόμα και λίγες ώρες τον τεχνικό να έρθει για βοήθεια μερικές φορές μας φαντάζει αιώνας.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κοιτάξετε, ακόμα και αν γνωρίζετε ελάχιστα πράγματα για την επισκευή κουζίνας. Φυσικά, υπάρχουν και βλάβες, οι οποίες δεν μπορούν να επισκευαστούν χωρίς γνώσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Οι τεχνικοί μας που εξειδικεύονται στις επισκευές κουζίνας με  μάρκες όπως Ariston, Pitsos, SiemensGeneral Electric, Samsung και πολλές άλλες ακόμα, σας προτείνουν τα παρακάτω βήματα είναι απόλυτα ασφαλή και αρκετές φορές έχουν επιτυχία. Ας δούμε πια είναι αυτά.

Κουζίνα

Ποια είναι τα κοινότερα προβλήματα και τι πρέπει να ελέγξετε σε αυτά

  • Ο φούρνος της κουζίνας δεν ανάβει: Πριν πανικοβληθείτε και θεωρήσετε ότι η κουζίνα έχει πάθει ολοσχερή βλάβη, τσεκάρετε ότι η πρίζα, στην οποία είναι συνδεδεμένη, λειτουργεί. Αυτό μπορείτε να το κάνετε συνδέοντάς της κάποια άλλη συσκευή, π.χ. το βραστήρα. Επίσης, ελέγξτε το γενικό και τη συγκεκριμένη ασφάλεια του ρεύματος.
  • Ο φούρνος δεν θερμαίνεται: Ξεκινήστε ελέγχοντας όλα τα κουμπιά της κουζίνας και τις ρυθμίσεις της. Έχετε ενεργοποιήσει τον φούρνο και έχετε ρυθμίσει τη θερμοκρασία; Αφού επιβεβαιώσετε αυτές τις ρυθμίσεις, καλό είναι να τσεκάρετε τον χρονοδιακόπτη φούρνου. Αν αυτός έχει ρυθμιστεί στη λειτουργία καθυστέρησης, τότε θα αποτρέψει την άμεση θέρμανση του φούρνου. Σε άλλες κουζίνες, είναι απαραίτητο πρώτα να πατήσετε το κουμπί του χρονοδιακόπτη, για να σβήσει, και έπειτα αρχίζει να θερμαίνεται ο φούρνος.
  • Οι εστίες δεν ανάβουν: Εάν οι εστίες δεν ανάβουν, τότε μπορεί να απαιτούνται μερικές απλές κινήσεις. Για ηλεκτρική κουζίνα, βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία του καυστήρα είναι ευθεία και ότι τα άκρα είναι ασφαλισμένα. Για κουζίνα αερίου, δοκιμάστε να σκουπίσετε τους καυστήρες με ένα ζεστό, υγρό πανί, για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα ή συσσώρευση βρομιών, λιπών κλπ. Είναι σημαντικό ύστερα να αφήσετε την περιοχή να στεγνώσει εντελώς, πριν επιχειρήσετε να ανάψετε ξανά την εστία.
  • Ο φούρνος δεν σβήνει: Εάν ο φούρνος δεν σβήνει, υπάρχει περίπτωση να έχει ενεργοποιηθεί το κλείδωμα ελέγχου φούρνου (oven control lockout). Τα νεότερα μοντέλα κουζινών συχνά περιλαμβάνουν αυτή τη λειτουργία ασφαλείας, για να αποτρέψουν τα παιδιά να αλλάζουν κατά λάθος τις ρυθμίσεις του φούρνου, αλλά εάν έχει ενεργοποιηθεί το κλείδωμα, δεν θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε καθόλου την κουζίνα. Στο εγχειρίδιο της κουζίνας θα βρείτε οδηγίες για το πώς να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία. 

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν δουλεύει, τότε σας συνιστούμε να μην προσπαθήσετε να επισκευάσετε τη βλάβη με άλλους τρόπους. Οι κουζίνες είναι ευαίσθητες συσκευές και οποιαδήποτε παρέμβαση χωρίς τον ειδικό εξοπλισμό από τεχνικό με εμπειρία στην επισκευή κουζίνας μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά και να απειλήσει την ασφάλειά σας. Καλέστε στα 2109311155 και 69552122756946428488 και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα.

Επικοινωνήστε με τους της AttikaService365, για να σας επισκευάσουμε την κουζίνα σας άμεσα, στις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς και με εγγύηση ενός έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού