Εστίες Κουζίνας Samsung

Οι κουζίνες Samsung θεωρούνται από τις πιο αξιόπιστες και εξελιγμένες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν τα μοντέλα αερίου για τα σημαντικά πλεονεκτήματά τους. Συγκεκριμένα, μια κουζίνα αερίου παρέχει ταχύτητα και απόλυτη ομοιομορφία στο μαγείρεμα, καθώς η θερμότητα διαχέεται με τη φλόγα σε όλη την κατσαρόλα και το τηγάνι. Παράλληλα, το κόστος μαγειρέματος μειώνεται περίπου στο μισό, μιας και το αέριο είναι πιο φθηνό από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ωστόσο, δεν είναι σπάνιο, ειδικά μετά από αρκετό καιρό λειτουργίας, η κουζίνα αερίου να παρουσιάσει κάποιες μικρές βλάβες. Συνήθως, αυτές δεν είναι κάτι σημαντικό και επιλύονται τάχιστα από έναν τεχνικό ειδικό στην επισκευή κουζίνας Samsung. Μερικές από τις βλάβες αυτές μπορείτε να τις επισκευάσετε και μόνοι σας.

Ας δούμε αναλυτικά παρακάτω ποιες είναι οι συχνότερες βλάβες, ποια είναι η αιτία τους και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

Δεν βγαίνει σπινθήρας

Αν δεν βγαίνει καθόλου σπινθήρας, τότε μπορεί να συμβαίνουν τα εξής:

  • Δεν υπάρχει παροχή ρεύματος. Η βλάβη επομένως δεν είναι στην κουζίνα, οπότε πρέπει να ελέγξετε τον πίνακα μήπως έχει πέσει ο γενικός ή κάποια ασφάλεια.
  • Έχει τσακίσει ο σωλήνας παροχής αερίου. Θα πρέπει ο τεχνικός να τον ξεδιπλώσει και να δει μήπως έχει υποστεί σοβαρή βλάβη, διότι υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής.
  • Τα μπεκ είναι βουλωμένα. Το καθάρισμα των μπεκ του καυστήρα γίνεται συνήθως στο τακτικό service της κουζίνας μία φορά τον χρόνο. Αν δεν γίνεται service, θα πρέπει να έρθει ο τεχνικός για αυτό το λόγο και να τα καθαρίσει άμεσα κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα 2109311155 και 69552122756946428488.

Δεν ανάβει η φλόγα

Αν βγαίνει σπινθήρας, αλλά η φλόγα δεν ανάβει, τότε το πιθανότερο είναι ότι η φιάλη αερίου είναι άδεια. Διαφορετικά, υπάρχει περίπτωση να είναι ελαττωματικός ο τύπος ρυθμιστή αερίου, οπότε απαιτείται αντικατάσταση.

Καμιά φορά μπορεί η φλόγα να μην ανάβει επειδή τα καλύμματα του καυστήρα δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά. Σπανιότερα, τα μπεκ του καυστήρα είναι βουλωμένα, αλλά όχι εντελώς, οπότε δίνεται ο σπινθήρας, αλλά αυτός δεν είναι επαρκής. Πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσετε με τεχνικό μας που αναλαμβάνει την επισκευή κουζίνας, για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Η φλόγα σβήνει

Ο βασικότερος λόγος που σβήνει η φλόγα είναι επειδή δεν αερίζεται επαρκώς η συσκευή. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή δεν τηρούνται οι σωστές αποστάσεις ανάμεσα στην κουζίνα και τις άλλες συσκευές, κάτι που είναι επικίνδυνο και για ανάφλεξη φωτιάς.

Άλλος λόγος είναι να έχει τσακίσει ο σωλήνας αερίου, αλλά όχι τελείως, όπως όταν δεν βγαίνει σπινθήρας. Ένα μικρό τσάκισμα δεν επιτρέπει στην παροχή αερίου να γίνεται ανεμπόδιστα. Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, το ζήτημα του σωλήνα θα πρέπει να το δει τεχνικός, ώστε να μην υπάρξει θέμα διαρροής μελλοντικά.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε το οποιοδήποτε πρόβλημα με μια κουζίνα Samsung, επικοινωνήστε μαζί μας και ένας τεχνικός της Attika Service θα είναι άμεσα διαθέσιμος, για να έρθει στον χώρο σας και να επισκευάσει τη βλάβη οικονομικά, αξιόπιστα και με ασφάλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού