Τα συχνότερα προβλήματα σε ψυγεία Ariston σχετίζονται με τον θερμοστάτη, την παγομηχανή, το μοτέρ και το δοχείο νερού. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι τα ψυγεία Ariston χαρακτηρίζονται από υψηλή ανθεκτικότητα στο χρόνο, οπότε δεν βγάζουν πολλά προβλήματα, ειδικά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους. Μπορεί να εμφανίσουν κάποιες βλάβες μετά τη δεκαετία, όμως συνήθως δεν είναι τόσο σημαντικές και σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε να τις επιδιορθώσετε χωρίς τη συνδρομή τεχνικού.

συχνότερα προβλήματα σε ψυγεία Ariston

Φυσικά, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να χρειαστεί αντικατάσταση κάποιο εξάρτημα, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιθεωρήσει το ψυγείο ένας έμπειρος τεχνικός στις επισκευές ψυγείων Ariston, να διαγνώσει το πρόβλημα και να δώσει τη σωστή λύση.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω ποια είναι τα συχνότερα προβλήματα σε ψυγεία Ariston, τι μπορείτε να κάνετε για αυτά και πότε πρέπει να καλέσετε τεχνικό.

Δεν κλείνει καλά η πόρτα

Όταν δεν κλείνει καλά η πόρτα του ψυγείου, τότε αναπόφευκτα χάνεται η ψύξη και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δύο ενδεχόμενα. Είτε τα τρόφιμα δεν ψύχονται επαρκώς και χαλάνε. Είτε το ψυγείο αναγκάζεται να δουλέψει πιο εντατικά, για να διατηρήσει την απαιτούμενη χαμηλή θερμοκρασία, οπότε καίει παραπάνω ρεύμα και τα τρόφιμα παγώνουν.

Στα ψυγεία Ariston χαλάει μετά από χρόνια η φλάντζα, το λάστιχο δηλαδή γύρω από την πόρτα, το οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε μόνοι σας. Ο άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι έχει πέσει η πόρτα λόγω υπερφόρτωσης. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί η συνδρομή τεχνικού για να ελέγξει τους μεντεσέδες και ενδέχεται να χρειαστεί ακόμα και αντικατάσταση της πόρτας.

Το μοτέρ κάνει θόρυβο

Είναι φυσιολογικό το μοτέρ του ψυγείου να κάνει έναν ανεπαίσθητο θόρυβο, όταν λειτουργεί. Όμως, ο έντονος συνεχόμενος θόρυβος υποδηλώνει βλάβη είτε στον ανεμιστήρα είτε στον πυκνωτή.

Ελέγξτε αρχικά ότι ο θόρυβος δεν προέρχεται από το συντονισμό κάποιου τροφίμου μέσα στο θάλαμο, ιδανικά αφαιρώντας όλα τα πράγματα από το ψυγείο. Αν ο θόρυβος συνεχίζει, τότε θα πρέπει να ελεγχθεί εξονυχιστικά το ψυγείο, γιατί το πρόβλημα μπορεί να προέρχεται από ξένο σώμα.

Τρέχει νερό κάτω από το ψυγείο

Το νερό κάτω από το ψυγείο δεν είναι σίγουρα καλό σημάδι, ειδικά σε μεγάλες ποσότητες. Στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει ότι έχει σπάσει το δοχείο νερού, το οποίο μαζεύει τους υδρατμούς που δημιουργούνται από τη λειτουργία του ψυγείου.

Το δοχείο αυτό ραγίζει συνήθως λόγω πολυκαιρισμού του υλικού. Πρόκειται για μια απλή και φθηνή βλάβη, η οποία όμως πρέπει να επιδιορθωθεί άμεσα, για να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερη βλάβη στη συσκευή.

Η παγομηχανή δεν βγάζει παγάκια

Αν έχετε ψυγείο Ariston με ενσωματωμένη παγομηχανή, τότε μπορεί μετά από κάποιο διάστημα χρήσης να παρατηρήσετε ότι δεν βγαίνουν παγάκια από την ειδική υποδοχή. Σε πρώτη φάση βεβαιωθείτε ότι η κατάψυξη είναι ρυθμισμένη τουλάχιστον στους -20 βαθμούς Κελσίου, γιατί αλλιώς δε μπορεί να δημιουργήσει πάγο. Μπορεί ο θερμοστάτης να έχει κατά λάθος μετακινηθεί σε λάθος ένδειξη και να συμβαίνει αυτό.

Αν η θερμοκρασία είναι σωστή, τότε πιθανώς θα έχει βουλώσει το φίλτρο νερού. Ούτως ή άλλως, το φίλτρο νερού πρέπει να αλλάζει μία φορά το χρόνο, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να βελτιώσετε την υγιεινή της παγομηχανής και να συνδυάσετε την επιδιόρθωση της βλάβης με προληπτικό service.

Έχει χαλάσει ο θερμοστάτης

Ο θερμοστάτης είναι από τα συχνότερα ανταλλακτικά που χαλάνε στα ψυγεία Ariston. Θα καταλάβετε ότι έχει πάθει βλάβη, αν δεν μπορεί να διατηρηθεί σταθερή η θερμοκρασία στο ψυγείο. Για παράδειγμα, μπορεί τη μία να παγώνουν τα τρόφιμα λόγω πολύ χαμηλής θερμοκρασίας και την άλλη να χαλάνε γρήγορα, επειδή η θερμοκρασία έχει ανέβει.

Σε αυτή την περίπτωση, η αλλαγή του θερμοστάτη είναι επιβεβλημένη και θα εξασφαλίσει την καλή λειτουργία του ψυγείου για χρόνια.

Αν παρατηρείτε την οποιαδήποτε δυσλειτουργία στο ψυγείο σας Ariston, επικοινωνήστε σήμερα με έναν από τους έμπειρους τεχνικούς της Attika Service 365 στις επισκευές ψυγείων, για να έρθει άμεσα στον χώρο σας και να επισκευάσει τη βλάβη εντός μίας ημέρας και στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού