Οι βλάβες στις κουζίνες είναι σίγουρα από τις σοβαρότερες σε ένα νοικοκυριό, καθώς μπορεί να γίνουν επικίνδυνες αν αφεθούν χωρίς επίβλεψη. Τα συχνότερα προβλήματα σε κουζίνες Brandt κάποιες φορές είναι σοβαρά, όπως όταν υπάρχει βλάβη στο θερμοστάτη, την πλακέτα ή το θερμαντικό στοιχείο, αλλά μπορεί να λύνονται και ευκολότερα, όπως όταν δεν ανάβει το λαμπάκι του φούρνου. Είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνήσετε αμέσως με έναν έμπειρο τεχνικό στις επισκευές κουζινών, ώστε να διαγνώσει το πρόβλημα και να το λύσει σε ασφάλεια.

τα συχνότερα προβλήματα σε κουζίνες Brandt

Ας δούμε παρακάτω ποια είναι τα συχνότερα προβλήματα σε κουζίνες Brandt, ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε και πότε πρέπει να απευθυνθείτε σε τεχνικό.

Δεν ανάβει καμία ένδειξη στις εστίες

Αν δεν ανάβει καμία ένδειξη στις εστίες της κουζίνας, τότε αυτό υποδηλώνει πρόβλημα με την παροχή του ρεύματος. Σε πρώτη φάση, τσεκάρετε ότι δεν έχει πέσει η ασφάλεια, το ρελέ, ο γενικός ή το ρεύμα στο σπίτι. Το λέμε γιατί έχει συμβεί αρκετές φορές, οπότε η επίσκεψη του τεχνικού δεν έχει κανένα νόημα.

Αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε ευθύνεται το ηλεκτρονικό σύστημα ή η πλακέτα της κουζίνας, που πιθανώς να χρειάζεται αλλαγή.

Δεν ανάβει το φωτάκι του φούρνου

Αν ο φούρνος λειτουργεί κανονικά, δηλαδή θερμαίνεται, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. Απλά το λαμπάκι του φούρνου έχει καεί. Μπορείτε να το αλλάξετε μόνοι σας ή ακόμα και να μην το αλλάξετε καν. Αρκεί μετά να είστε σίγουροι ότι κάθε φορά κλείνετε τον φούρνο, γιατί δεν θα έχετε το λαμπάκι να σας υπενθυμίζει ότι ο φούρνος είναι αναμμένος.

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτό. Καλό είναι να παρακολουθήσετε για μερικές ημέρες τη λειτουργία του φούρνου. Τυχόν καθυστέρηση στη θέρμανσή του, απώλεια θερμότητας ή υπερθέρμανση μπορεί να υποδηλώνουν βλάβη στα ηλεκτρικά κυκλώματα της κουζίνας που αν μείνει αρρύθμιστη μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε βραχυκύκλωμα.

Ο φούρνος δεν θερμαίνεται

Αν ο φούρνος λειτουργεί φαινομενικά σωστά (ανάβει το λαμπάκι και το εσωτερικό φως), αλλά δεν θερμαίνεται και βγάζει κρύο αέρα, τότε η βλάβη εντοπίζεται στο θερμαντικό στοιχείο. Αυτό θα το διαγνώσει ένας έμπειρος τεχνικός, ο οποίος θα προχωρήσει στην αντικατάσταση του θερμαντικού στοιχείου.

Η θερμοκρασία παρουσιάζει διακυμάνσεις

Μήπως το φαγητό καίγεται τη μία μέρα και την άλλη χρειάζεται πολύ περισσότερη ώρα, για να ζεσταθεί; Αν η θερμοκρασία δεν μπορεί να διατηρηθεί σταθερή, τότε η βλάβη βρίσκεται στο θερμοστάτη. Είναι ένα συχνό πρόβλημα στις κουζίνες Brandt που λύνεται άμεσα με την αντικατάσταση του εν λόγω ανταλλακτικού.

Ο φούρνος δεν σβήνει

Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, όμως συμβαίνει. Να γυρνάτε όλους τους διακόπτες, όμως ο φούρνος να συνεχίζει να δουλεύει! Είναι αρκετά τρομακτική βλάβη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο φούρνος μπορεί να συνεχίσει να καίει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προτού πανικοβληθείτε, θυμηθείτε ότι αυτή η βλάβη έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις του φούρνου. Τα νεότερα μοντέλα στις κουζίνες Brandt έχουν τη ρύθμιση για το κλείδωμα ελέγχου του φούρνου, δηλαδή μια λειτουργία ασφαλείας, για να μη μπορούν τα παιδιά να αλλάζουν κατά λάθος τις ρυθμίσεις του φούρνου. Αν έχει ενεργοποιηθεί το κλείδωμα, δεν θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε καθόλου την κουζίνα. Στο εγχειρίδιο της κουζίνας θα βρείτε οδηγίες για το πώς να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία.

Όποιο και αν είναι το πρόβλημα, καλό είναι να επιθεωρήσει την κουζίνα ένας εξειδικευμένος τεχνικός σε επισκευές κουζινών Brandt. Έτσι, δεν θα υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια της συσκευής ούτε θα υπάρχει η πιθανότητα η βλάβη να γίνει σοβαρότερη και άρα δαπανηρότερη.

Επικοινωνήστε με την Attika Service 365, για να κλείσετε αμέσως ραντεβού και να επισκευάσετε οποιαδήποτε βλάβη γρήγορα και στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού