Σφυρίζει το ψυγείο Whirpool σας; Δείτε τους 8 πιο συνηθισμένους λόγους που μπορεί να συμβαίνει. Για όλα υπάρχει μία λογική εξήγησει και συνήθως η λύση είναι πιο απλή από όσο νομίζουμε. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα μπορεί να διορθώσετε μόνοι σας το πρόβλημα, ενώ σε κάποιες άλλες είναι σοφότερο να καλέσετε κάποιον επαγγελματία ψυκτικό για να σας βοηθήσει. 

giati-sfyrizei-to-psigeio-Whirpool

Το σφύριγμα και πιο συγκεκριμένα διάφοροι ήχοι που ακούγονται από το ψυγείο μπορεί να μας υποδεικνύουν προβλήματα ή να είναι σημάδι ότι πρέπει να αλλάξουμε ψυγείο. Δείτε παρακάτω τους πιο συχνούς λόγους που μπορεί να σφυρίζει ένα ψυγείο Whirpool.

Θορυβώδης συμπιεστής

Ο συμπιεστής του ψυγείου είναι ένα βασικό εξάρτημα υπεύθυνο για την ψύξη της μονάδας. Κατά τη λειτουργία του, ο συμπιεστής μπορεί να εκπέμψει έναν ήχο βουητού χαμηλής στάθμης, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Καθώς ο συμπιεστής ανάβει και σβήνει για να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία, μπορεί να παράγει έναν ήπιο θόρυβο.

Ήχοι που μοιάζουν με “κλικ”

Οι θόρυβοι που μοιάζουν με “κλικ” προέρχονται συχνά από το χρονόμετρο απόψυξης του ψυγείου ή την παγομηχανή. Ο χρονοδιακόπτης απόψυξης ελέγχει τον κύκλο απόψυξης και όταν αλλάζει μεταξύ των λειτουργιών, μπορεί να παράγει έναν ήχο “κλικ”. Ομοίως, η παγομηχανή κάνει κύκλους μέσα από διαδικασίες πλήρωσης, κατάψυξης και διανομής νερού, καθεμία από τις οποίες μπορεί να παράγει ήχους κρότου.

Θόρυβος ανεμιστήρα

thorivos-anemistira-psigeiou

Τα ψυγεία Whirlpool διαθέτουν ανεμιστήρες που βοηθούν στην κυκλοφορία του κρύου αέρα σε όλη τη συσκευή. Εάν το ψυγείο κάνει θόρυβο, ενώ λειτουργεί και μοιάζει σας να σφυρίζει, τότε ο ανεμιστήρας είναι ελαττωματικός ή εμποδίζεται από τρόφιμα.

Θόρυβος βαλβίδας νερού

Οι βαλβίδες εισαγωγής νερού παρέχουν νερό στην παγομηχανή και στον διανομέα νερού. Όταν το νερό ρέει μέσα από αυτές τις βαλβίδες, μπορεί να δημιουργήσει έναν αισθητό ήχο, ιδιαίτερα όταν η παγομηχανή γεμίζει με νερό.

Θόρυβος θερμαντήρα απόψυξης

Ως μέρος του αυτόματου κύκλου απόψυξης, ο θερμαντήρας απόψυξης ενεργοποιείται για να λιώσει τυχόν συσσώρευση πάγου στα πηνία του εξατμιστή. Αυτή η διαδικασία μπορεί να δημιουργήσει ασυνήθιστους θορύβους.

Ήχοι νερού που στάζει

Κατά τη διάρκεια του κύκλου απόψυξης, το λιώσιμο του πάγου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να πέσουν σταγονίδια νερού πάνω στον θερμαντήρα απόψυξης ή στα πηνία του εξατμιστή, οδηγώντας σε ήχο από νερό που στάζει.

Θόρυβος δόνησης

Εάν το ψυγείο δεν είναι επίπεδο ή εάν ορισμένα εξαρτήματα είναι χαλαρά, μπορεί να δονείται κατά τη λειτουργία, προκαλώντας επιπλέον θόρυβο.

Ήχοι από την παγομηχανή

Οι παγομηχανές της Whirlpool έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν άνεση παράγοντας πάγο. Η διαδικασία παρασκευής πάγου περιλαμβάνει το γέμισμα της παγοθήκης με νερό και την κατάψυξή της, η οποία μπορεί να παράγει διάφορους ήχους, συμπεριλαμβανομένου του τριγμού ή του βόμβου.

Τα ψυγεία Whirlpool ενδέχεται να παράγουν διάφορους ήχους κατά τη διάρκεια της κανονικής τους λειτουργίας, ανάμεσα τους και το σφύριγμα, και οι περισσότεροι από αυτούς τους θορύβους αποτελούν μέρος της κανονικής λειτουργίας της συσκευής. Από το βουητό του συμπιεστή μέχρι το κλικ του χρονοδιακόπτη απόψυξης και της παγομηχανής, αυτοί οι ήχοι είναι συχνά ακίνδυνοι και δεν υποδεικνύουν σημαντικά προβλήματα.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τυχόν ξαφνικούς, δυνατούς ή ασυνήθιστους ήχους που μπορεί να υποδηλώνουν πιθανά προβλήματα με το ψυγείο. Εάν παρατηρήσετε οποιουσδήποτε ήχους που σας φαίνονται ανησυχητικούς ή εάν το ψυγείο σας δεν ψύχεται όπως αναμένεται, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης για συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων ή να επικοινωνήσετε με εξειδικευμένο τεχνικό στα ψυγεία Whirlpool.

Η τακτική συντήρηση, όπως ο καθαρισμός των πηνίων και η διασφάλιση της σωστής θέσης του ψυγείου, μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση του υπερβολικού θορύβου και στην παράταση της διάρκειας ζωής της συσκευής σας Whirlpool. Κατανοώντας τους ήχους που κάνει το ψυγείο σας και γνωρίζοντας πότε πρέπει να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το ψυγείο Whirlpool σας θα συνεχίσει να σας εξυπηρετεί καλά για τα επόμενα χρόνια, χωρίς να σφυρίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού