Έχετε βάλει όλα τα ρούχα στον κάδο, έχετε τοποθετήσει σωστά το απορρυπαντικό και έχετε επιλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα, όμως η πλύση δεν ξεκινάει, επειδή το πλυντήριο δεν τραβάει νερό. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο πρόβλημα που έχει διάφορες αιτίες, μερικές απλές και άλλες πιο σοβαρές.

giati-to-plintirio-den-travaei-nero

Προτού καλέσετε τον τεχνικό, διαβάστε το παρακάτω άρθρο, ώστε να διαπιστώσετε τι συμβαίνει και αν μπορείτε να το επιδιορθώσετε μόνοι σας.

Δεν έχει κλείσει καλά η πόρτα

Ο νούμερο ένα λόγος που δεν ξεκινάει η πλύση είναι ότι δεν έχει κλείσει καλά η πόρτα του πλυντηρίου. Οπότε δεν τραβάει νερό για να μη δημιουργηθεί διαρροή.

Συχνά, η πόρτα δεν έχει κλείσει λόγω βιασύνης, οπότε αρκεί μια ελαφρά πίεση, μέχρι να ακούσετε το κλικ. Υπάρχει, βέβαια, και η περίπτωση να μην κλείνει η πόρτα, επειδή έχει χαλάσει ο μεντεσές λόγω βάρους. Αν συμβαίνει αυτό, πρέπει να τη δει τεχνικός, ώστε να προσπαθήσει να τη φτιάξει ή να την αντικαταστήσει.

Δεν είναι ανοιχτή η παροχή νερού

Αν αυτή είναι η πρώτη πλύση που επιχειρείτε να κάνετε με το καινούριο σας πλυντήριο, υπάρχει περίπτωση να μην έχετε ανοίξει την παροχή νερού. Πρόκειται για τη βαλβίδα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του πλυντηρίου και ελέγχει την εισροή νερού στον κάδο.

Μπορείτε απλώς να τη γυρίσετε και να δείτε αν θα λυθεί το πρόβλημα. Αν δεν λυθεί, τότε προφανώς η δυσλειτουργία δεν βρίσκεται εκεί.

Δεν έχει τοποθετηθεί σωστά ο σωλήνας παροχής νερού

Μήπως, όταν ήρθε το καινούριο σας πλυντήριο, συνδέσατε μόνοι σας τον σωλήνα παροχής νερού στο δίκτυο; Είναι εξαιρετικά πιθανό ο σωλήνας να μην τοποθετήθηκε σωστά, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να τραβήξει νερό.

Εφόσον συμβαίνει κάτι τέτοιο, καλό είναι να καλέσετε άμεσα τεχνικό. Διαφορετικά μπορεί να προκληθεί διαρροή ή και σοβαρή πλημμύρα. Η σύνδεση του πλυντηρίου σε ορισμένες συσκευές είναι δύσκολη και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και τεχνογνωσία που έχει κάποιος ειδικός στις επισκευές πλυντηρίων.

Είναι βουλωμένο το φίλτρο στη βαλβίδα εισόδου

Στη βαλβίδα εισόδου νερού υπάρχει ένα φίλτρο, το οποίο συχνά βουλώνει από υπολείμματα βρομιάς ή απορρυπαντικού. Αν έχει βουλώσει το φίλτρο, τότε δεν μπορεί να περάσει επαρκής ποσότητα νερού, για να ξεκινήσει η πλύση.

voulomeno-filtro-stin-valvida-eisodou

Το φίλτρο πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο με χλιαρό νερό και σαπούνι. Είναι μια διαδικασία που σε πολλά πλυντήρια μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας, όμως σε άλλα είναι πιο δύσκολη η πρόσβαση στο φίλτρο.

Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε την οποιαδήποτε αμφιβολία για την προέλευση της βλάβης στο πλυντήριό σας ή δυσκολεύεστε να το επιθεωρήσετε και να τη λύσετε μόνοι σας, καλό είναι να καλέσετε τεχνικό, ώστε να μην προκληθεί κάποια βαρύτερη βλάβη.

Ένας τεχνικός της Attika Service είναι άμεσα διαθέσιμος, για να επισκευάσει κάθε βλάβη στο πλυντήριό σας με αξιοπιστία και στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού