Η Indesit αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα brands ηλεκτρικών συσκευών. Βασικά χαρακτηριστικά της εταιρείας αποτελούν η άριστη λειτουργία, ο πρωτοποριακός τους σχεδιασμός και η μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται ποια είναι τα συχνότερα προβλήματα ψυγείων Indesit.

Ας δούμε λοιπόν την απάντηση στο παρακάτω ερώτημα, καθώς και ποιες βλάβες θα πρέπει να επιδιορθώσετε μόνοι σας και πότε θα πρέπει να καλέσετε τεχνικό για την επισκευή ψυγείων Indesit.

επισκευάζοντας ψυγείο indesit

Έχει σταματήσει η λειτουργία του ψυγείου

Αποτελεί ένα πρόβλημα που συνήθως οφείλεται στην έλλειψη ηλεκτροδότησης. Σε περίπτωση όμως που η παροχή ενέργειας λειτουργεί κανονικά, είναι πιθανό να έχει βουλώσει ο σωλήνας ή το δοχείο αποστράγγισης. Επιπλέον, το μπλοκάρισμα των πηνίων μπορεί να προκαλέσει ανεπαρκή ψύξη, και ο συμπυκνωτής να μην λειτουργεί σωστά. Σε μια τέτοια περίπτωση, για την αποκατάσταση της βλάβης θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός τεχνικού.

Προβλήματα θερμοστάτη 

Ο θερμοστάτης υποδεικνύει τη θερμοκρασία του ψυγείου. Επιπλέον, επιτρέπει την επαρκή ποσότητα αέρα να φτάσει στα διάφορα σημεία της συσκευής, όπως για παράδειγμα τον ανεμιστήρα, τον εξατμιστή, και τον συμπυκνωτή. Σε περίπτωση που οι ανεμιστήρες λειτουργούν, αλλά το ψυγείο δεν έχει την σωστή θερμοκρασία, τότε το θερμοστάτης αντιμετωπίζει βλάβη, και απαιτείται η επισκευή, ή η αντικατάσταση του.

συμπιεστής ψυγείου indesit

Το ψυγείο λειτουργεί σε πολύ έντονο ρυθμό

Για να αγγίξει ένα ψυγείο χαμηλές θερμοκρασίες, λειτουργεί σε μεγαλύτερο ή πιο γρήγορο ρυθμό. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την έντονη λειτουργία της συσκευής, και δεν είναι άλλοι από τη θέση της. Αν το ψυγείο βρίσκεται κοντά σε φούρνο ή σε παράθυρο μπορεί να λειτουργεί σε μεγαλύτερο ρυθμό για να αγγίξει τις κατάλληλες θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση σφαλμάτων στον θερμοστάτη, ή η εμφάνιση πάγου στην κατάψυξη και σε διάφορα τμήματα του ψυγείου.

Ασυνήθιστος θόρυβος του ψυγείου

Ένας χαμηλός, σχεδόν μονότονος ήχος είναι φυσιολογικός για κάθε ψυγείο. Τι γίνεται όμως όταν ο θόρυβος του ψυγείου είναι διαφορετικός από τον συνηθισμένο; Για αρχή, ελέγξτε αν το ψυγείο είναι τοποθετημένο σωστά στο δάπεδο και δεν ακουμπά σε κάποιο αντικείμενο. Εναλλακτικά, είναι πιθανό να έχει σπάσει κάποιος ανεμιστήρας. Αν ο θόρυβος είναι ιδιαίτερα λεπτός, η δυσλειτουργία της συσκευής εντοπίζεται στο μοτέρ.

ελέγχoντας βλάβη ψυγείου indesit

Διαρροή νερών από την συσκευή 

Η διαρροή νερών κάτω από το ψυγείο μπορεί να σηματοδοτεί τη φραγή της παροχής νερού, ή της αποστράγγισης της απόψυξης. Μήπως η διαρροή παρατηρείται κοντά στο σημείο αποθήκευσης των φρούτων και των λαχανικών, ή γενικότερα στο κάτω μέρος του ψυγείου; Σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως υπάρχει διαρροή στη δεξαμενή αποθήκευσης του νερού. Αν όμως τα νερά εντοπίζονται κάτω από το ψυγείο, είναι πιθανό να έχει σπάσει το λεκανάκι εκροής του νερού, ή ακόμη κι ο σωλήνας του νερού.
Όποια και να είναι η βλάβη του ψυγείου Indesit σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν τεχνικό της Attika Service 365 για την επισκευή της. Ένας έμπειρος τεχνικός μας θα έρθει στον χώρο σας εντός μιας μέρας για την επιδιόρθωση της βλάβης, σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού