Πολλές φορές, όταν τα πλυντήρια Ariston αντιμετωπίζουν κάποια βλάβη, εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής ορισμένοι κωδικοί σφάλματος, γνωστοί και ως κωδικοί βλαβών. Οι κωδικοί βλαβών πλυντηρίων Ariston ενημερώνουν για το είδος της βλάβης, προκειμένου να γίνει  εύκολη η αντιμετώπιση της.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες βλάβες και οι πιο συνηθισμένοι κωδικοί βλαβών πλυντηρίων Ariston, ώστε να γνωρίζετε πότε είναι απαραίτητη η επίσκεψη τεχνικού για την επιδιόρθωση της συσκευής σας.

Πλυντήριο ariston με ρούχα

Η συσκευή δεν ξεκινά τη λειτουργία της 

Σε περίπτωση που το πλυντήριο δεν ξεκινά την λειτουργία του, δε χρειάζεται να πάει το μυαλό σας κατευθείαν στο χειρότερο. Ελέγξτε πρώτα την παροχή ρεύματος, τοποθετώντας στην πρίζα μια μικρότερη συσκευή, όπως για παράδειγμα το πιστολάκι μαλλιών. Εναλλακτικά, ο ένοχος μπορεί να αποτελεί ένα πρόβλημα στην καλωδίωση.

Εσωτερικό κάδου πλυντηρίου ariston

Το πλυντήριο κάνει αρκετό θόρυβο 

Κατά τη λειτουργία του πλυντηρίου, είναι φυσιολογικός κάποιος θόρυβος. Ωστόσο, σε περίπτωση που ο θόρυβος είναι μεγαλύτερος από το συνηθισμένο, η αιτία μπορεί να είναι απλή, όπως για παράδειγμα να έχει σκαλώσει κάποιο μικρό αντικείμενο όπως για παράδειγμα ένα νόμισμα. Βέβαια, μπορεί να γίνει και πιο σύνθετη, όπως τη χαλάρωση του ρουλεμάν, τη φραγή της αντλίας νερού, ή τη διάβρωση από άλατα.

Πτώση της ασφάλειας ή του ρελέ του πίνακα

Σε περίπτωση που το πλυντήριο κατά τη λειτουργία του ρίχνει την ασφάλεια ή το ρελέ στον πίνακα, μπορεί να υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα σε κάποια περιοχή της συσκευής. Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της έντασης του ρεύματος. Η ασφάλεια πέφτει για την προστασία της συσκευής και της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Σε μια τέτοια  περίπτωση, είναι σημαντικό να καλέσετε άμεσα τεχνικό για την επισκευή του πλυντηρίου σας.

Επιλέγοντας πρόγραμμα και οθόνη πλυντηρίου Ariston

Κωδικοί σφάλματος πλυντηρίου Ariston 

Οι κωδικοί σφάλματος ενημερώνουν για οποιαδήποτε κατάσταση αντιμετωπίζει το πλυντήριο για την εύκολη επισκευή της. Οι πιο συνηθισμένοι κωδικοί σφάλματος που ενημερώνουν για οποιοδήποτε πρόβλημα είναι:

 • F01: Βλάβη στον κινητήρα του πλυντηρίου
 • F02: Ο κινητήρας είναι μπλοκαρισμένος
 • F04: Βλάβη στον θερμοστάτη πλύσης
 • F06: Σφάλμα επιλογής προγράμματος
 • F08: Το ρελέ θερμαντήρα δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί
 • F10/F11: Αδυναμία κρύου/ζεστού γεμίσματος
 • F12: Αδυναμία πλήρωσης
 • F13: Ελέγξτε την παροχή νερού, τη βαλβίδα εισόδου και τις συνδέσεις θερμών και κρύων σωλήνων καθώς ο αισθητήρας θερμοκρασίας πιθανότατα έχει αποσυνδεθεί από το σύστημα ξήρανσης
 • F15: Αδυναμία άντλησης νερού με κίνδυνο διαρροής νερών
 • F16: Υψηλά επίπεδα νερού
 • F17: Η πόρτα του κάδου δεν έχει κλείσει καλά
 • F30/31: Πρόβλημα λειτουργίας στον κινητήρα
 • F41: Αδυναμία στην ανίχνευση στάθμης νερού

Όποια και να είναι η δυσλειτουργία του πλυντηρίου, επικοινωνήστε άμεσα με έναν εξειδικευμένο τεχνικό της Attika Service 365 για την επισκευή πλυντηρίου Ariston. Ένας τεχνικός της ομάδας μας θα έρθει στον χώρο σας εντός μιας ημέρας για την επισκευή της συσκευής στις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού