Το ψυγείο αποτελεί ένα στοιχείο το οποίο δεν μπορεί να λείψει από καμία κουζίνα. Είναι η ηλεκτρική συσκευή την οποία χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, και μάλιστα πολλές φορές σε μια μέρα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν χρησιμοποιούμε σωστά το ψυγείο μας, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες του. 

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω μερικές συμβουλές ώστε να χρησιμοποιείτε σωστά το ψυγείο σας, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας.

ανοιγμένα τρόφιμα στο μπροστινό χώρο ψυγείου

Διατηρήστε τα ανοιγμένα τρόφιμα στο μπροστινό τμήμα του ψυγείου

Διατηρήστε τις συσκευασίες τροφίμων οι οποίες είναι ανοιχτές, ή αυτές που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους στο μπροστινό τμήμα των ραφιών, ή στα ράφια της πόρτας του ψυγείου. Με τον τρόπο αυτό, θα τα χρησιμοποιήσετε πριν χαλάσουν και αρχίσουν να αναπτύσσονται μικρόβια ή μυρωδιές σε αυτά. Δεν υπάρχει καλύτερο από μια υπενθύμιση.

Διαθέσιμος ελεύθερος χώρος

Συνήθως, η τοποθέτηση πολλών προϊόντων στο ψυγείο σημαίνει ότι δε θα υπάρχει ελεύθερος διαθέσιμος χώρος για την τοποθέτηση των νέων προϊόντων. Την ίδια στιγμή, σημαίνει ότι θα εμποδίζεται η σωστή κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό της συσκευής. Από την άλλη, ένα σχεδόν άδειο ψυγείο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ανομοιόμορφη κυκλοφορία της θερμοκρασίας. Διατηρήστε μια ισορροπία στο γέμισμα της συσκευής σας, γεμίζοντας το επαρκώς.

ρυθμίζοντας θερμοκρασία ψυγείου

Σωστή θερμοκρασία ψυγείου

Ακόμη και οι ανεπαίσθητες αλλαγές μπορούν να έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής των τροφίμων σας. Για παράδειγμα, το γάλα αποθηκεύεται στους 4°C. Διατηρώντας την θερμοκρασία κάτω από τους 5°C, διατηρείτε το φαγητό δροσερό, φρέσκο και γευστικό.

Έτοιμα τρόφιμα προς κατανάλωση

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα έτοιμα τρόφιμα, τα μαγειρεμένα ή τα προπαρασκευασμένα τρόφιμα ανήκουν στα ψηλά ράφια. Τα ράφια αυτά έχουν την χαμηλότερη θερμοκρασία. Αναψυκτικά και συσκευασμένα τρόφιμα μπορούν να αποθηκευτούν στα μεσαία ή τα ψηλά ράφια, όπου οι θερμοκρασίες είναι πιο σταθερές.

Ωμά τρόφιμα

Τα ωμά τρόφιμα και τα ψάρια θα πρέπει να διατηρούνται πάντοτε χαμηλά στο ψυγείο, όπου οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές, ώστε να εξασφαλίζεται η κατάλληλη συντήρηση τους. Για καλύτερα αποτελέσματα, κρατήστε τα καλά κλεισμένα στις συσκευασίες τους.

γυναίκα καθαρίζει ψυγείο

Καθαρισμός του ψυγείου

Ο καθαρισμός του ψυγείου είναι από τα πιο σημαντικά τμήματα για την διατήρηση της καλής του κατάστασης. Είναι σκόπιμο το ψυγείο να καθαρίζεται μια φορά ανά τρεις μήνες περίπου. Για να γίνει σωστά η διαδικασία αυτή απαιτείται η αφαίρεση και το πλύσιμο όλων των ραφιών και των συρταριών. Τα τοιχώματα του ψυγείου μπορούν να καθαριστούν με την ανάμειξη ενός κουταλιού του γλυκού ξύδι σε ένα λίτρο νερό. Βουτήξτε στο μίγμα που δημιουργήσατε ένα πανάκι μικροϊνών και περάστε με αυτό όλο το εσωτερικό της συσκευής, ασκώντας ελαφριά πίεση.

τεχνικός κάνει συντήρηση ψυγείου

Συντήρηση ψυγείου

Εκτός λοιπόν από τον καθαρισμό, εξίσου σημαντική είναι και η συντήρηση, δηλαδή το τακτικό service του ψυγείου, ανά 1-2 χρόνια περίπου. Το τακτικό service εξασφαλίζει τη μεγάλη διάρκεια ζωής της συσκευής, ενώ μειώνει σε σημαντικό βαθμό την πιθανότητα εμφάνισης βλαβών. Επιπλέον, σε περίπτωση εμφάνισης κάποιας βλάβης, η επισκευή είναι λιγότερο κοστοβόρα σε σχέση με αυτή μιας συσκευής στην οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ συντήρηση. Κατά τη διάρκεια της συντήρησης αυτής πραγματοποιούνται διεργασίες όπως:

  • Καθαρισμός στα πηνία, τον ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς για την απομάκρυνση της σκόνης
  • Μηχανολογικός έλεγχος σε ολόκληρη τη συσκευή
  • Έλεγχος του περιβλήματος της πόρτας για πιθανή απώλεια ψύξης

Τέλος, σε περίπτωση που εντοπίσετε οποιαδήποτε βλάβη στην συσκευή σας, καλέστε έναν τεχνικό για την επισκευή της. Επικοινωνήστε άμεσα με έναν έμπειρο τεχνικό της Attika Service 365 για τις επισκευές ψυγείων σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού