Αν ψάχνετε λύση για το πως θα αδειάσετε το νερό από το πλυντήριο, σε αυτόν τον οδηγό θα βρείτε την απάντηση. Ένα πλυντήριο το οποίο χρησιμοποιείται συχνά, μπορεί να σταματήσει τη λειτουργία του στη μέση της πλύσης για διάφορους λόγους. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν νερά στον κάδο. Μια τέτοια κατάσταση όμως μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση σε ένα νοικοκυριό. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα επιδιορθώνεται. Ένα απαραίτητο στοιχείο είναι το άδειασμα του νερού από το πλυντήριο.

Πώς όμως αδειάζω το νερό από το πλυντήριο; Ας δούμε την απάντηση με βάση τον παρακάτω οδηγό.

Αδειάζω νερό από το πλυντήριο

Για ποιους λόγους το πλυντήριο δεν στραγγίζει το νερό;

Όταν ο κάδος του πλυντηρίου έχει νερά έπειτα από την ολοκλήρωση του προγράμματος πολύσης, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην αποστράγγιση. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος λόγος και μπορείτε εύκολα να αδειάσετε νερό από το πλυντήριο, όταν γνωρίζετε την αιτία του προβλήματος. Συνηθισμένοι λόγοι που μπορούν να συμβάλλουν στην κατακράτηση νερού στον κάδο του πλυντηρίου περιλαμβάνουν:

  • Έχει κολλήσει το καπάκι
  • Έχει βουλώσει το λάστιχο του πλυντηρίου ή ο σωλήνας αποστράγγισης
  • Η αντλία είναι σπασμένη ή μπλοκαρισμένη
Λάστιχο πλυντηρίου

Πώς να αδειάσετε το νερό από το πλυντήριο

Πριν προχωρήσετε στην εύρεση του ενόχου, θα πρέπει να εντοπίσετε τους λόγους που το πλυντήριο δεν στραγγίζει νερά, και να τα απομακρύνετε από τη συσκευή. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με τα παρακάτω βήματα:

Αφαιρέστε τη συσκευή από την πρίζα

Πριν προχωρήσετε στην οποιαδήποτε εργασία, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε αφαιρέσει την συσκευή από την πρίζα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι κάθε βήμα θα διεκπαιρεωθεί με την μέγιστη ασφάλεια.

Εντοπίστε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης στο πίσω μέρος του πλυντηρίου

Ο σωλήνας αποστράγγισης βρίσκεται στο πίσω τμήμα του πλυντηρίου και συνδέει τη συσκευή με την εξωτερική υδραυλική εγκατάσταση. Σε περίπτωση που ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης είναι λυγισμένος ή έχει διπλώσει, μπορεί να μπλοκάρει την καλή κυκλοφορία του νερού. Σε μια τέτοια περίπτωση, φροντίστε να τον ισιώσετε. Σε περίπτωση που δεν είναι λυγισμένος, δοκιμάστε να τον αποσυνδέσετε από την εγκατάσταση και να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Στραγγίξτε το νερό

Σε έναν κουβά που θα έχετε κοντά σας, θα πρέπει να στραγγίξετε το νερό που έχει συγκεντρωθεί στον σωλήνα. Σε περίπτωση που γεμίσει ο κουβάς, σηκώστε το λάστιχο ώστε να μην τρέχει νερό και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Σε περίπτωση που το νερό δεν ρέει ελεύθερα στον κουβά, τότε το φίλτρο μπορεί να έχει μπλοκάρει και να απαιτείται καθαρισμός.

Έλεγχος και καθαρισμός σωλήνα και φίλτρου

Αφού λοιπόν ολοκληρωθούν τα παραπάνω βήματα, ήρθε η ώρα για να αφαιρέσετε την πιθανή σκόνη ή τα υπολείμματα που έχουν συσσωρευτεί στον σωλήνα. Να έχετε στον νου σας πως μπορεί να τρέξει λίγο ακόμα νερό αν αφαιρέσετε τα διάφορα υπολείμματα.

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στα φίλτρα. Αφαιρέστε τη σκόνη και τα υπολείμματα που έχουν συγκεντρωθεί και στη συνέχεια ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Αφήστε το να στεγνώσει καλά και στη συνέχεια τοποθετήστε το εκ νέου στη συσκευή σας.

Σε περίπτωση όμως πραγματοποιήσετε τα παραπάνω βήματα και το πλυντήριο συνεχίζει να συγκρατεί νερά, η επίσκεψη ενός τεχνικού για την επισκευή πλυντηρίου είναι απαραίτητη.

Επικοινωνήστε με έναν τεχνικό της Attika Service 365 και ένας τεχνικός μας θα αναλάβει την επισκευή της συσκευής σας σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού