Συχνά, αντιμετωπίζουμε διάφορα προβλήματα κλιματιστικών λόγω τις εκτεταμένης χρήσης τους, καθώς είναι από τις πιο σημαντικές συσκευές σε κάθε είδους χώρο, οικιακό και επαγγελματικό. Μάλιστα, αποτελεί μια οικονομική επιλογή, τόσο για ψύξη το καλοκαίρι, όσο και για θέρμανση τον χειμώνα. Ωστόσο, αρκετά συχνά ένα κλιματιστικό εμφανίζει προβλήματα, ιδιαίτερα αν δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια συντήρηση στη συσκευή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η βλάβη δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή, και μπορεί να αντιμετωπιστεί αρκετά εύκολα.
Ποια είναι όμως τα πιο συνηθισμένα προβλήματα; Πότε μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε εύκολα μόνοι σας και πότε θα πρέπει να καλέσετε τεχνικό για την επισκευή κλιματιστικού; Ας δούμε λοιπόν παρακάτω.

προβλήματα κλιματιστικών

Το κλιματιστικό έχει εμφανίσει δυσάρεστη μυρωδιά

Αποτελεί μια συνηθισμένη κατάσταση και συχνό φαινόμενο στα προβλήματα κλιματιστικών, ιδιαίτερα αν το κλιματιστικό έχει καιρό να τεθεί σε λειτουργία. Σε περίπτωση λοιπόν που ξεκινάτε τη λειτουργία του και αναδύεται μια δυσάρεστη μυρωδιά, τότε ο ένοχος είναι τα φίλτρα. Τα φίλτρα συγκρατούν τη σκόνη, προκειμένου αυτή να μην εισχωρήσει στο εσωτερικό της συσκευής και έπειτα στον χώρο σας. Για τον λόγο αυτό, ο καθαρισμός των φίλτρων είναι απαραίτητος. Μάλιστα, προτείνουμε να καθαρίζετε τα φίλτρα περίπου μια φορά τον μήνα. Εξίσου όμως πιθανό είναι να έχει συγκεντρώσει μικρόβια ή υγρασία ο εξατμιστής, εργασία την οποία μπορεί να επιδιορθώσει ένας ψυκτικός.

Το κλιματιστικό δεν βγάζει κρύο ή ζεστό αέρα

Σε περίπτωση που το κλιματιστικό δεν βγάζει ζεστό ή κρύο αέρα, θα πρέπει να ελέγξετε ότι οι ρυθμίσεις στο τηλεχειριστήριο είναι σωστές. Σε περίπτωση που το τηλεχειριστήριο λειτουργεί κανονικά, αλλά δεν βγάζει το είδος του αέρα που επιθυμείτε, μπορεί να φταίει το ηλεκτρολογικό κύκλωμα της μονάδας.

Ακόμη, σε περίπτωση που ο αέρας δεν ανεβάζει ή δεν κατεβάζει καθόλου θερμοκρασία, μπορεί να αντιμετωπίζει βλάβη κάποιο εξάρτημα, όπως για παράδειγμα ο πυκνωτής, και να είναι απαραίτητη η επίσκεψη τεχνικού.

Κλιματιστικο δεν βγαζει αερα

Έντονος θόρυβος του κλιματιστικού

Κάθε κλιματιστικό πραγματοποιεί κάποιο θόρυβο. Σε περίπτωση που είναι διαφορετικός από το συνηθισμένο υποδηλώνει κάποια βλάβη. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που ο θόρυβος μοιάζει με δυνατό χτύπημα από την εξωτερική μονάδα, τότε κατά πάσα πιθανότητα αντιμετωπίζει βλάβη ο συμπιεστής.

Σε περίπτωση που ο θόρυβος μοιάζει με βόμβο, τότε η βλάβη μάλλον εντοπίζεται στα ηλεκτρολογικά τμήματα της συσκευής, όπως για παράδειγμα στο μοτέρ, ή σε σπάσιμο κάποιου πτερυγίου του ανεμιστήρα. Σε περίπτωση που ο θόρυβος ακούγεται σαν σφύριγμα, μπορεί να υπάρχει κάποια διαρροή ψυκτικού ρευστού-φρέον, εξαιτίας κάποιας τρύπας στο σωληνάκι, ή κάποιας βλάβης στο μοτέρ του ανεμιστήρα.

Κλιματιστικο θορυβοσ

Το κλιματιστικό δεν ξεκινά την λειτουργία του

Είναι εξαιρετικά πιθανό το κλιματιστικό να μην ξεκινά καθόλου τη λειτουργία του. Για αρχή, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως είναι συνδεδεμένο στην πρίζα και πως αυτή λειτουργεί σωστά. Στη συνέχεια ελέγξτε πως το χειριστήριο λειτουργεί κανονικά, καθώς και ότι η ασφάλεια δεν έχει πέσει. Σε περίπτωση που δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, τότε η βλάβη εντοπίζεται στην πλακέτα. 

Διαρροή νερού από το κλιματιστικό

Το να τρέχει νερό από το κλιματιστικό δεν είναι πάντοτε ανησυχητικός παράγοντας. Είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρχει φραγή κάποιου σωλήνα, ή κάποιου βουλωμένου φίλτρου. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια κακή συντήρηση του κλιματιστικού, καθώς και σε συσσώρευση βρωμιάς και σκόνης. Εξίσου όμως πιθανό είναι η λεκάνη που έχετε τοποθετημένο το σωληνάκι να έχει γεμίσει νερά και να μην μπορεί να αποβάλλει το περιττό νερό, με αποτέλεσμα να καταλήγει στο εσωτερικό της συσκευής. 

Όποια και να είναι η αιτία ή τα προβλήματα κλιματιστικών που αντιμετωπίζετε, επικοινωνήστε άμεσα με έναν τεχνικό τηςAttika Service 365 για την επισκευή της. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός μας θα έρθει σύντομα στον χώρο σας για την επισκευή της βλάβης, σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού