Οι σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές, και πιο συγκεκριμένα οι κουζίνες LG διαθέτουν έναν μεγάλο αριθμό τεχνολογικών χαρακτηριστικών, τα οποία μετατρέπουν το μαγείρεμα σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα. Έτσι λοιπόν, δημιουργείται δυσφορία όταν εμφανίσουν προβλήματα.

Ποια είναι όμως τα πιο συνηθισμένα προβλήματα σε μια κουζίνα LG; Πότε για την επιδιόρθωση της βλάβης, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να την επισκευάσετε μόνοι σας, θα πρέπει να καλέσετε τεχνικό; Ας δούμε την απάντηση παρακάτω.

τεχνικός μπροστά από κουζίνα lg

Η κουζίνα δεν ξεκινά τη λειτουργία της

Σε περίπτωση που πατάτε τους διακόπτες και η κουζίνα δεν ξεκινά τη λειτουργία της, τότε κατά πάσα πιθανότητα η βλάβη εντοπίζεται στην ηλεκτρική παροχή. Για αρχή, ελέγξτε ότι ο γενικός και οι ασφάλειες είναι ανεβασμένες. Επιπλέον, ελέγξτε αν η πρίζα λειτουργεί κανονικά, τοποθετώντας σε αυτή ένα μικρό αντικείμενο, όπως για παράδειγμα ένα μίξερ. Εξίσου πιθανό είναι να έχει χαλάσει το καλώδιο που συνδέει την κουζίνα στην πρίζα. Σε περίπτωση που δεν ισχύει κάποιο από αυτά, η βλάβη μπορεί να εντοπίζεται στην πλακέτα της συσκευής.

κρατώντας καμμένο φαγητό

Βλάβη στον θερμοστάτη της συσκευής

Αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες βλάβες στις ηλεκτρικές κουζίνες. Πώς μπορείτε να την εντοπίσετε; Η θερμοκρασία του φούρνου δε θα είναι σταθερή και θα πραγματοποιεί διακυμάνσεις. Το φαγητό δε θα ζεσταίνεται καλά ή θα καίγεται, ενώ το ψήσιμο του μπορεί να καθυστερεί. Σε μια τέτοια περίπτωση, ένας έμπειρος τεχνικός θα πραγματοποιήσει έλεγχο του θερμοστάτη και θα προχωρήσει στην αντικατάσταση του, σε περίπτωση που είναι απαραίτητο.

Η κεραμική εστία έχει εμφανίσει βλάβη

Έπειτα από τακτική χρήση, είναι πιθανό να παρουσιαστεί ελαττωματική λειτουργία σε κάποια κεραμική εστία. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση ολόκληρης της εστίας, ή ενός μεμονωμένου τμήματος της. Ένας τεχνικός μπορεί να προχωρήσει στην ασφαλή επισκευή της.

κουζίνα lg με ανοιχτή πόρτα

Η πόρτα του φούρνου δεν κλείνει καλά

Ορισμένες φορές μπορεί να συμβεί η πόρτα του φούρνου να μην κάνει καλή επαφή, με αποτέλεσμα να μην κλείνει σωστά. Κατά συνέπεια, πραγματοποιείται απώλεια θερμότητας ή αέρα και το φαγητό να αργεί να προετοιμαστεί. Το αποτέλεσμα είναι οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος. Η επιδιόρθωση της βλάβης είναι απαραίτητη.

Πέφτει η ασφάλεια κατά τη χρήση της κουζίνας

Σε περίπτωση που έχετε θέσει σε λειτουργία την κουζίνα και πέφτει η ασφάλεια στον πίνακα, τότε ενδεχομένως υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα στη συσκευή. Βασικός ένοχος είναι οι αντιστάσεις, ή κάποια καλωδίωση στο εσωτερικό της κουζίνας. Αποφύγετε να σηκώσετε την ασφάλεια και να θέσετε την κουζίνα εκ νέου σε λειτουργία, διότι το βραχυκύκλωμα μπορεί να προκαλέσει ζημιά και σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο. 

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οτιδήποτε από τα παραπάνω, ή κάποιο άλλο πρόβλημα στην κουζίνα σας, επικοινωνήστε με έναν τεχνικό της ομάδας μας, για την επισκευή κουζίνας LG. Ένας έμπειρος τεχνικός μας θα επισκευάσει την κουζίνα σας σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Διαβάστε επίσης: Επισκευή κουζίνας: Εύκολες DIY συμβουλές και λύσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού