Η Whirlpool αποτελεί ένα brand το οποίο είναι γνωστό για τις κατασκευές ποιοτικών ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίες βελτιώνουν την καθημερινότητα ενός σπιτιού. Ιδιαίτερα τα ψυγεία, διακρίνονται για την μεγάλη ανθεκτικότητα τους. Ωστόσο, όπως και με όλα τα brands, έτσι και τα ψυγεία Whirlpool εμφανίζουν ανά διαστήματα προβλήματα. Όμως, πολλές από αυτές τις βλάβες επιδιορθώνονται εύκολα, χωρίς την ανάγκη αντικατάστασης της συσκευής.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες βλάβες στα ψυγεία Whirlpool, καθώς και πότε θα πρέπει να καλέσετε τεχνικό για την επισκευή τους.

έλεγχος θερμοκρασίας ψυγείου whirlpool

Το ψυγείο δεν διατηρεί χαμηλές θερμοκρασίες

Η αδυναμία διατήρησης χαμηλών θερμοκρασιών αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα σε ένα ψυγείο Whirlpool. Πριν προχωρήσετε στην αναζήτηση της αιτίας της εμφάνισης του προβλήματος, ελέγξτε αν ο συμπιεστής λειτουργεί σωστά. Σε περίπτωση σωστής του λειτουργίας, τότε μπορεί να υπάρχει κακή ηλεκτροδότηση, βλάβη στον θερμοστάτη, φθορά στα πηνία συμπυκνωτή ή τον ανεμιστήρα. Σε μια τέτοια περίπτωση, η επίσκεψη από έναν τεχνικό για την διάγνωση και επισκευή της βλάβης είναι απαραίτητη.

Το ψυγείο έχει διαφορετικούς ήχους από ότι συνήθως

Ένας πιο δυνατός ή ασυνήθιστος ήχος αποτελεί ένα συχνό ζήτημα σε οποιοδήποτε ψυγείο. Για να εντοπίσετε τη βλάβη, θα πρέπει πρώτα να εντοπίσετε σε ποιο σημείο της συσκευής εντοπίζεται ο ήχος αυτός. Σε περίπτωση που εντοπίζεται κοντά στην πόρτα του ψυγείου, ο θόρυβος μπορεί να εντοπίζεται στους ανεμιστήρες της συσκευής. Σε περίπτωση όμως που  ακούγεται από το πίσω μέρος του ψυγείου, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό το μοτέρ ανεμιστήρα να αντιμετωπίζει φθορά ή βλάβη.

τεχνικός σε ανοιγμένη πόρτα ψυγείου whirlpool

Το ψυγείο λειτουργεί σε ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό

Σε περίπτωση που το ψυγείο σας είναι καινούργιο, είναι φυσιολογικό να λειτουργεί πιο έντονα τις πρώτες ημέρες για να μπορεί να λειτουργεί σωστά στις θερμοκρασίες που έχουν ρυθμιστεί. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό για το πρώτο διάστημα. Ωστόσο, αν το ψυγείο λειτουργεί σε έντονο ρυθμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως να υπάρχει κάποια δυσλειτουργία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προχωρήσει στις σωστές ρυθμίσεις. 

Εξίσου σημαντικό είναι το ψυγείο να βρίσκεται και στην σωστή τοποθεσία στον χώρο της κουζίνας. Σε περίπτωση που βρίσκεται σε σημείο με υψηλές θερμοκρασίες, λειτουργεί πιο έντονα από ότι συνήθως. Βεβαιωθείτε ακόμη πως υπάρχει αρκετός χώρος για την σωστή εξαέρωση του. Ακόμη, ελέγξτε ότι οι πόρτες κλείνουν σωστά, και δεν υπάρχει διαρροή θερμότητας.

έλεγχος για διαρροή νερού σε ψυγείο whirlpool

Διαρροή νερού κάτω από το ψυγείο

Τα νερά που μπορεί να εμφανίζονται κάτω από το ψυγείο δεν αποτελούν σημάδι καλής του λειτουργίας. Οι λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι αρκετοί. Ένας από αυτούς είναι να μην κλείνει καλά η πόρτα, με αποτέλεσμα να χάνεται η ψύξη και να σχηματίζονται μικρές λίμνες κάτω από το ψυγείο σας. Εξίσου όμως πιθανό είναι να έχει σπάσει το δοχείο αποθήκευσης νερού και να είναι απαραίτητη η αντικατάσταση του, ή ακόμη να έχει συσσωρευτεί πάγος στην πλάτη του ψυγείου και να χρειάζεται απόψυξη.
Όποια και να είναι η βλάβη, επικοινωνήστε με έναν τεχνικό της Attika Service 365 για την αποκατάσταση της. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός μας θα έρθει άμεσα στον χώρο σας για την επισκευή ψυγείων Whirlpool, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού