Τα πλυντήρια ρούχων Indesit παρουσιάζουν αρκετές βοηθητικές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες, ή προγράμματα γρήγορης πλύσης. Έτσι, εξυπηρετούν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες οποιουδήποτε νοικοκυριού. Τι γίνεται όμως όταν το πλυντήριο ρούχων Indesit εμφανίσει βλάβες;

Τα καλά νέα είναι ότι ορισμένες βλάβες δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές, και μπορείτε να τις διορθώσετε μόνοι σας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές βλάβες, τις οποίες για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να αποφύγετε την DIY επισκευή τους και να καλέσετε κάποιον τεχνικό.

Ποιες είναι όμως οι πιο συνηθισμένες βλάβες στα πλυντήρια Indesit; Ας δούμε παρακάτω.

περιστροφή κάδου πλυντηρίου indesit

Αποτυχία περιστροφής του κάδου

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει στο πλυντήριο Indesit είναι να μην γυρίζει ο κάδος του. Αυτό μπορεί να οφείλεται στους αισθητήρες ισορροπίας. Πιο αναλυτικά, σε περίπτωση που έχετε τοποθετήσει μικρό φορτίο ρούχων, οι αισθητήρες θα αποτρέψουν το γύρισμα του κάδου και θα μειώσουν πιθανούς κινδύνους. 

Επιπλέον, η υπερβολική δόνηση και το κούνημα μπορούν εξίσου να προκαλέσουν φθορά στη συσκευή σας. Προσπαθήστε να αυξήσετε το φορτίο του κάδου. Σε περίπτωση όμως που το πρόβλημα παραμείνει, η επίσκεψη από  έναν τεχνικό είναι απαραίτητη.

Αδυναμία στο στράγγισμα του κάδου

Ο ένοχος σε αυτή τη βλάβη μπορεί να είναι μια μπλοκαρισμένη αντλία ή ένα μπλοκαρισμένο φίλτρο, όπως για παράδειγμα ο σωλήνας αποστράγγισης. Κάποιο μικρό κομμάτι, όπως κάποιο μικρό ρούχο, υπολείμματα σκόνης, απορρυπαντικού, ή ακόμη και κάποιο αντικείμενο όπως ένα νόμισμα μπορούν να προκαλέσουν την φραγή αυτή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε προσεκτικά το φίλτρο αποστράγγισης. Αν το πρόβλημα παραμείνει, θα πρέπει να καλέσετε κάποιον τεχνικό για την επισκευή πλυντηρίου Indesit.

τεχνικός σε πλυντήριο ρούχων indesit

Αυξημένος θόρυβος

Η φθορά σε κάποιο εξάρτημα, όπως για παράδειγμα τα ρουλεμάν μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση διαφόρων θορύβων. Μπορεί να έχει κολλήσει κάτι στον κάδο, όπως για παράδειγμα ένα νόμισμα ή κάποιο άλλο ξένο αντικείμενο. Ακόμη, ένας βουλωμένος σωλήνας συμβάλλει στην εμφάνιση του περίεργου αυτού θορύβου.

Δεν ολοκληρώνεται η πλύση

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση του προγράμματος πλύσης του πλυντηρίου. Ανάμεσα σε όλους αυτούς ανήκουν η βλάβη στο θερμοστάτη, στην πλακέτα του πλυντηρίου, ή ακόμη και στο σύστημα αποστράγγισης. Οι περισσότερες συσκευές έχουν αισθητήρες θερμότητας, οι οποίοι ανιχνεύουν την υπερβολική ανάπτυξη της και διακόπτουν το πρόγραμμα πλύσης, σε οποιοδήποτε στάδιο κι αν βρίσκεται.

σωλήνες πλυντηρίου indesit

Εμφάνιση διαρροής

Παρατηρείτε διαρροή νερού στο μπροστινό, πίσω, ή κάτω τμήμα του πλυντηρίου; Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την βλάβη, ή βούλωμα σε κάποια περιοχή του συστήματος αποστράγγισης. Ακόμη δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να εμφανιστεί υπερχείλιση αφρού, σε περίπτωση που τοποθετήσετε υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού.

Κωδικοί σφάλματος πλυντηρίου Indesit

Τα πιο σύγχρονα πλυντήρια Indesit εμφανίζουν έναν κωδικό σφάλματος στην οθόνη. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να έχετε μια εικόνα για τη βλάβη, καθώς και αν μπορείτε να την επισκευάσετε μόνοι σας ή αν πρέπει να καλέσετε έναν τεχνικό. Ποιοι είναι όμως οι πιο συνηθισμένοι κωδικοί σφάλματος;

  • F01: Το πλυντήριο δεν ξεκινά τη λειτουργία του
  • F02: Αδυναμία πρόωσης της συσκευής
  • F05: Αδυναμία αποστράγγισης
  • F06: Η πόρτα του κάδου δεν έχει κλείσει σωστά
  • F08: Σφάλμα στον θερμαντήρα
  • F12: Σφάλμα ηλεκτροδότησης συσκευής
  • F18: Αδυναμία λειτουργίας συστήματος

Όποιος και να είναι ο λόγος που το πλυντήριο Indesit σας αντιμετωπίζει βλάβη, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με έναν τεχνικό της Attika Service 365 για την επισκευή του. Ένας τεχνικός θα έρθει στον χώρο σας σε διάστημα μιας ημέρας για την επιδιόρθωση του, σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού