Ανοιχτός κάδος πλυντηριου Miele

Αν και ανθεκτικό, ένα Miele πλυντήριο ρούχων μπορεί να εμφανίσει πρόβλημα. Το πλυντήριο, όπως και κάθε άλλη ηλεκτρική συσκευή, έπειτα από κάποια χρόνια χρήσης, είναι φυσιολογικό να εμφανίσει κάποια δυσλειτουργία, ιδιαίτερα αν δεν έχει πραγματοποιηθεί συντήρηση.
Ας δούμε παρακάτω τις κυριότερες βλάβες σε ένα πλυντήριο ρούχων Miele καθώς και τους κωδικούς σφάλματος. Υπάρχουν δυσλειτουργίες που μπορείτε να διορθώσετε μόνοι σας, αλλά και πιο σοβαρές, για τις οποίες είναι απαραίτητο να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για την επισκευή πλυντηρίου ρούχων Miele.

Κωδικοί σφάλματος πλυντηρίου Miele

Ενδείξεις πλυντηρίου δεν δουλεύουν σωστά

Οι κωδικοί σφάλματος ενημερώνουν για κάποιο πρόβλημα του πλυντηρίου ρούχων Miele. Ο κάθε αριθμός αντιστοιχεί σε ένα σφάλμα στο σύστημα, και καθιστά πιο εύκολη την εύρεση της λύσης τους. Οι πιο συνηθισμένοι κωδικοί σφάλματος είναι:
F1/F2 : Πρόβλημα στη θερμοαντίσταση
F10 : Μη πρόσληψη νερού
F11 : Πρόβλημα αποστράγγισης
F15 : Μη εισαγωγή ζεστού νερού
F16 : Υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού
F20 : Δυσλειτουργία στη θέρμανση νερού
F34/F35 : Σφάλμα στο κλείδωμα/ Ξεκλείδωμα της πόρτας
F45: Ελαττωματική λήψη πληροφοριών
F53 : Σφάλμα στον αισθητήρα ταχύτητας
F56: Η τελική ταχύτητα περιστροφής είναι μικρότερη από 400rpm
F63 : Αποτυχία στην διαδρομή νερού
F81: Μη λειτουργία αντίστασης συστήματος νερού
F83 : Υψηλή θερμοκρασία στην αντίσταση του συστήματος νερού
F104: Χαμηλή τάση ή υπερφόρτωση συσκευής
Βέβαια, δεν σημαίνει ότι όλοι οι παραπάνω κωδικοί είναι συχνοί. Ορισμένα προβλήματα σε Miele πλυντήριο ρούχων είναι πιο συχνά από άλλα. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε στη συνέχεια.

Η οθόνη του πλυντηρίου είναι σβηστή

Σωλήνας αποστράγγισης πλυντηρίου

Γιατί η οθόνη του πλυντηρίου Miele είναι σβηστή; Πιθανή αιτία είναι η συσκευή να μη λαμβάνει ρεύμα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας προβλήματος ηλεκτροδότησης, προβλήματος στην πρίζα ή το καλώδιο του πλυντηρίου. Δοκιμάστε να ελέγξετε αν η πρίζα λειτουργεί, τοποθετώντας μια άλλη μικρή ηλεκτρική συσκευή, όπως το πιστολάκι μαλλιών. Τσεκάρετε επίσης μήπως έχει πέσει το ρεύμα ή η ασφάλεια στον ηλεκτρολογικό πίνακα.
Επιπλέον, υπάρχει η περίπτωση η οθόνη να έχει μπει σε κατάσταση αναμονής για τη διατήρηση της ενέργειας. Αν όμως δείτε ότι δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, η επίσκεψη από έναν τεχνικό είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Δεν γίνεται αποστράγγιση του νερού

Κεντρική μονάδα ελέγχου πλυντηρίου

Το ότι δεν αποστραγγίζονται τα νερά θα το καταλάβετε αν ο κάδος είναι γεμάτος μετά το τέλος της πλύσης. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν θα μπορεί να ανοίξει η πόρτα και θα πρέπει να τρέξετε το πρόγραμμα αποστράγγισης. Μια άλλη ένδειξη είναι ότι το φως εισόδου/ αποστράγγισης του πλυντηρίου αναβοσβήνει.
Ενδεχομένως, να μη μπορεί να ολοκληρωθεί ούτε η πλύση ούτε το πρόγραμμα για την αποστράγγιση, επειδή έχει φράξει το φίλτρο ή ο σωλήνας εισόδου και εξόδου του νερού. Άλλα ζητήματα μπορεί να περιλαμβάνουν την τοποθέτηση του σωλήνα αποστράγγισης νερού σε πολύ υψηλή θέση, ή τη μη καλή λειτουργία του σωλήνα αποστράγγισης.

Εμφάνιση τεχνικού σφάλματος στην οθόνη με θαυμαστικό που αναβοσβήνει

Σωλήνας αποστράγγισης πλυντηρίου

Το θαυμαστικό που αναβοσβήνει φανερώνει ότι υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του πλυντηρίου ρούχων Miele. Σε μια τέτοια περίπτωση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε το πλυντήριό σας και να το αποσυνδέσετε από την κεντρική μονάδα ηλεκτροδότησης του.
Στη συνέχεια, θα πρέπει να καλέσετε επαγγελματική βοήθεια για την αντιμετώπιση των τεχνικών σφαλμάτων, που μπορεί να είναι ζητήματα συνδεσιμότητας, καλωδίωσης, ή κάποιο πρόβλημα στην κεντρική μονάδα ελέγχου.

Διαρροή νερού

Κωδικός σφάλματος σε πλυντήριο miele

Σε περίπτωση που παρατηρηθεί διαρροή νερού, το πρώτο πράγμα που είναι σκόπιμο να εξεταστεί είναι το σημείο από όπου προέρχεται. Οι πιθανές αιτίες είναι οι παρακάτω.

Διαρροή νερού από την πόρτα

Αν η διαρροή προέρχεται από την πόρτα, μπορεί να υπάρχει βλάβη στον μεντεσέ, ή να έχουν κολλήσει μικρά αντικείμενα στα λάστιχα της πόρτας. Συνήθως, αν η πόρτα δεν κλείνει καλά, η πλύση δεν ξεκινάει καν, όμως σε πιο παλαιά πλυντήρια, μπορεί να ξεκινήσει και να εκδηλωθεί διαρροή κατά τη διάρκειά της.

Διαρροή νερού κάτω από το πλυντήριο

Οι διαρροές κάτω από το πλυντήριο υποδηλώνουν προβλήματα σύνδεσης με τον σωλήνα αποστράγγισης. Μπορεί ο σωλήνας να μην έχει μπει καλά στην ειδική υποδοχή στο πλυντήριο ή να μη συνδέεται σωστά με την αποχέτευση. Αυτό θα το διαπιστώσετε, αν τραβήξετε ελαφρά το πλυντήριο και κοιτάξετε στο πίσω μέρος του, όπου γίνεται η σύνδεση του πλυντηρίου με το δίκτυο.
Αν δεν βλέπετε μια εμφανή δυσλειτουργία σε αυτό το σημείο, τότε καλύτερα να απευθυνθείτε σε έμπειρο τεχνικό, ώστε να κάνει ασφαλή διάγνωση του προβλήματος και να το λύσει άμεσα.

Διαρροή νερού από το συρτάρι απορρυπαντικού

Η άλλη πιθανότητα είναι να υπάρχει διαρροή από το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω υψηλής πίεσης, συσσώρευσης υπολειμμάτων απορρυπαντικού ή χρήση μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικού που δημιουργεί πολύ αφρό. Ενδεχομένως, τότε, να εμφανιστεί και ο κωδικός σφάλματος F16.
Καλό είναι να βάλετε μία πλύση στους 90 βαθμούς χωρίς απορρυπαντικό και χωρίς ρούχα, ώστε να απομακρυνθούν τα υπολείμματα και σε όλες τις πλύσεις να βάζετε μόνο την ενδεδειγμένη ποσότητα απορρυπαντικού. Αν η βλάβη επιμένει, τότε πρέπει οπωσδήποτε να καλέσετε τεχνικό.

Το πλυντήριο κάνει έντονο θόρυβο

Κάποια μοντέλα πλυντηρίων Miele κάνουν αρκετό θόρυβο στις υψηλές στροφές στυψίματος, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Υπάρχει, επίσης, περίπτωση να μην πατάει καλά το πλυντήριο (π.χ. επειδή το ένα ποδαράκι είναι πιο ψηλά από τα άλλα ή υπάρχει κάποιο εμπόδιο στο δάπεδο).
Αντικείμενα που παγιδεύονται στον κάδο μπορεί επίσης να είναι η αιτία του θορύβου. Πράγματα όπως νομίσματα και μικροαντικείμενα πολύ συχνά καταλήγουν στον κάδο και προκαλούν έντονο θόρυβο. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε σε επόμενες πλύσεις το πλυντήριο δεν θα κάνει τον ίδιο θόρυβο.
Μια άλλη πιθανότητα είναι να έχει φθαρεί το ρουλεμάν του πλυντηρίου, προκαλώντας έντονο θόρυβο όσο περιστρέφεται. Η χρήση πλυντηρίου με ελαττωματικό ρουλεμάν είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένη βλάβη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ρουλεμάν απλά χρειάζεται λίπανση, όμως συχνά απαιτείται αντικατάσταση.
Οπωσδήποτε, αν ο θόρυβος είναι διαφορετικός από αυτόν που συνήθως κάνει η συσκευή, τότε μόνο ο τεχνικός μπορεί να αποφανθεί αν υπάρχει κάποια βλάβη στο μοτέρ ή σε άλλο σημείο του εξοπλισμού του πλυντηρίου.

Σε περίπτωση που το πλυντήριο ρούχων Miele έχει παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήστε άμεσα με έναν εξειδικευμένο τεχνικό της Attika Service 365, που θα αναλάβει την επισκευή του πλυντηρίου σας. Ένας ειδικός της ομάδας μας θα έρθει στον χώρο σας για την επισκευή του εντός μίας ημέρας στις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού