Οι κουζίνες Ariston είναι γενικά αξιόπιστες, όμως δυστυχώς μετά από κάποια χρόνια καθημερινής χρήσης αρχίζουν να εμφανίζουν προβλήματα. Ωστόσο, το θέμα με όλες τις κουζίνες είναι ότι οποιαδήποτε βλάβη απαιτεί την άμεση συνδρομή τεχνικού, καθώς μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

provlimata-kouzinas-ariston

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω ποιες είναι οι πιο κοινές βλάβες σε κουζίνες Ariston, ποια είναι η αιτία τους και πότε πρέπει να καλέσετε τεχνικό.

Δεν λειτουργούν οι εστίες

Αν δεν ανάβει καμία εστία, τότε προφανώς το πρόβλημα είναι κεντρικό και δεν αφορά μία συγκεκριμένη. Συχνά, οι εστίες δεν ανάβουν, επειδή η κουζίνα ανιχνεύει υπερθέρμανση (π.χ. μετά από πολύωρη χρήση ή επειδή ανιχνεύεται άδειο σκεύος πάνω στην εστία). Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορείτε να περιμένετε λίγο και στη συνέχεια θα ενεργοποιηθούν ξανά.

Αν δεν δουλεύουν καθόλου, τότε ενδέχεται να είναι ελαττωματική η τάση των εστιών ή να μην έχει γίνει σωστά η σύνδεσή τους. Το δεύτερο μπορεί να ισχύει, αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε τις εστίες.

Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος έμπειρος τεχνικός σε ηλεκτρολογικές βλάβες, ώστε να μη γίνει κάποιο σοβαρό βραχυκύκλωμα.

Δεν ανάβει καθόλου η κουζίνα

Πριν αποφανθείτε ότι πρόκειται για κάποια μεγάλη βλάβη, τσεκάρετε τον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού. Μπορεί να έχει πέσει ο γενικός, να μην έχετε καθόλου ρεύμα ή να έχει πέσει η ασφάλεια της κουζίνας.

Στις πρώτες δύο περιπτώσεις, προφανώς δεν ευθύνεται η κουζίνα. Αν έχει πέσει η συγκεκριμένη ασφάλεια, μπορεί να πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός, αλλά ενδεχομένως η ίδια η κουζίνα να ρίχνει την ασφάλεια λόγω βραχυκυκλώματος. Οπότε πρέπει να σβήσετε την κουζίνα και να αφήσετε την ασφάλεια κατεβασμένη, έως ότου έρθει ο τεχνικός.

Η κουζίνα δεν πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία

Είναι ίσως η πιο συχνή περίπτωση σε κουζίνες Ariston, επειδή έχει χαλάσει ο θερμοστάτης. Αν το φαγητό δεν ζεσταίνεται/ ψήνεται ή αντιθέτως αν ανεβαίνει απότομα η θερμοκρασία, οπότε το φαγητό καίγεται, χρειάζεται αλλαγή ο θερμοστάτης που ελέγχει τη θερμοκρασία.

i-kouzina-den-pianei-tin-sosti-thermokrasia

Αν έχετε διαπιστώσει ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο σοβαρό (π.χ. το φαγητό απλά αργεί να ζεσταθεί), τότε μπορεί η βλάβη να είναι πολύ πιο απλή, δηλαδή να έχουν χαλαρώσει οι μεντεσέδες της πόρτας και να μην κλείνει καλά. Σε αυτή την περίπτωση, ο τεχνικός απλά θα ρυθμίσει την πόρτα, ώστε να μην υπάρχει απώλεια θερμότητας.

Εμφανίζεται κωδικός σφάλματος

Πολλές κουζίνες Ariston παθαίνουν το εξής. Εμφανίζουν στην οθόνη τους κάποιο κωδικό σφάλματος και δεν εκκινούν τη λειτουργία τους. Ενδέχεται να έχουν μπλοκάρει, οπότε σας προτείνουμε να βγάλετε την πρίζα από το ρεύμα και να τη συνδέσετε πάλι μετά από μερικά λεπτά.

Αν δεν λυθεί το πρόβλημα, τότε μπορεί να έχουν μπλοκάρει τα ηλεκτρολογικά της κουζίνας ή όντως να υπάρχει η βλάβη του κωδικού, οπότε πρέπει να το δει τεχνικός.

Γενικά, ο κανόνας σε όλες τις κουζίνες είναι ότι δεν πειράζουμε τίποτα, γιατί κάθε παρέμβαση απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς και συγκεκριμένη διαδικασία για την ασφάλεια όλων. 

Ό,τι κι αν συμβαίνει, αν εσείς δεν έχετε τις γνώσεις για να επισκευάστε μόνοι την κουζίνα σας,  καλό είναι να την επιθεωρήσει ένας εξειδικευμένος τεχνικός σε κουζίνες Ariston. Επικοινωνήστε μαζί μας, για να κλείσετε αμέσως ραντεβού και να επισκευάσετε οποιαδήποτε βλάβη γρήγορα και στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού