Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν σε ένα νοικοκυριό είναι να χαλάσει μια ηλεκτρική συσκευή. Ειδικά το πλυντήριο ρούχων είναι απαραίτητο εργαλείο στην καθημερινότητα, οπότε η απογοήτευση είναι αναμενόμενη. Αν το πλυντήριο δεν ξεβγάζει τα ρούχα, αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα.

to-plintirio-den-xevgazei-ta-rouxa

Μπορεί να μην πρόκειται καν για βλάβη, αλλά για μια μικρή δυσλειτουργία που μπορεί να διορθωθεί με μερικές απλές κινήσεις. Βέβαια, μπορεί αυτό το πρόβλημα να υποδεικνύει κάποια σοβαρότερη βλάβη που ίσως δεν μπορείτε να επιλύσετε μόνοι σας και απαιτεί τη συνδρομή τεχνικού.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες που το πλυντήριο δεν ξεβγάζει τα ρούχα και πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κάθε μία.

Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο να μη λειτουργεί σωστά το πλυντήριο, επειδή η ποσότητα απορρυπαντικού είναι μεγάλη. Υπάρχει η κοινή πεποίθηση ότι όσο περισσότερο απορρυπαντικό βάλετε τόσο καλύτερα θα καθαριστούν τα ρούχα, όμως αυτό δεν ισχύει.

Το πολύ απορρυπαντικό μπορεί να φράξει τους σωλήνες, να αφήσει υπολείμματα στο εσωτερικό του πλυντηρίου και γενικά να μειώσει τη διάρκεια ζωής της συσκευής. Και φυσικά μια τέτοια συνήθεια δεν είναι καθόλου φιλική προς το περιβάλλον.

Αν, λοιπόν, συνηθίζετε να πλένετε τα ρούχα σε χαμηλές θερμοκρασίες (π.χ. στους 30 βαθμούς), τότε το απορρυπαντικό δεν θα προλάβει να διαλυθεί και με το πέρας της πλύσης τα ρούχα θα έχουν κατάλοιπα πάνω τους.

Καλό είναι, λοιπόν, να βάζετε μόνο την ενδεδειγμένη ποσότητα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Επίσης, μία φορά το μήνα σας προτείνουμε να βάζετε μια πλύση χωρίς απορρυπαντικό και ρούχα, ώστε να απομακρύνονται τυχόν υπολείμματα.

Έχετε υπερφορτώσει το πλυντήριο

Κάθε πλυντήριο έχει συγκεκριμένο βάρος ρούχων που μπορεί να δεχτεί (συνήθως 5-7 κιλά). Ο κάδος θα πρέπει να είναι γεμάτος περίπου στα 2/3 της χωρητικότητάς του. Αν γεμίζετε τον κάδο μέχρι πάνω πάνω, τότε δεν θα μπορεί να γίνει σωστά η αποστράγγιση του νερού αλλά ούτε και το γύρισμα των ρούχων.

Έτσι, μπορεί να παγιδευτεί ποσότητα απορρυπαντικού μέσα στα ρούχα και να μη μπορεί να απομακρυνθεί. Δοκιμάστε να κάνετε μία πλύση με λιγότερα ρούχα και αν το πρόβλημα επιμένει, τότε εξετάστε κάποια από τα επόμενα ενδεχόμενα.

Δεν αποστραγγίζεται σωστά το νερό

Μια άλλη, πιο σοβαρή πιθανότητα είναι να μην αποστραγγίζεται επαρκώς το νερό, επειδή το σύστημα αποστράγγισης έχει βουλώσει σε κάποιο σημείο του. Αυτή η απόφραξη μπορεί να οφείλεται σε κάποιο αντικείμενο (π.χ. νόμισμα) ή σε κατάλοιπα βρομιάς και απορρυπαντικού.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ελέγξετε την αντλία και το φίλτρο της, καθώς και τον εξωτερικό σωλήνα και τα ακροφύσιά του, ώστε να βρείτε πού είναι βουλωμένα και αν μπορείτε να τα ξεβουλώσετε.

Αν, πάντως, έχει σφηνώσει κάποιο αντικείμενο στην αντλία, το πιθανότερο είναι ότι αυτή θα χρειάζεται αντικατάσταση, οπότε θα πρέπει να καλέσετε άμεσα τεχνικό.

Βλάβη στο διακόπτη πίεσης

Ο διακόπτης πίεσης είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της πίεσης του νερού μέσα στον κάδο. Αν αυτός έχει χαλάσει, τότε ενδεχομένως να μαζεύεται πολύ περισσότερο νερό από το απαιτούμενο μέσα στον κάδο και κατά συνέπεια να μη μπορεί να απομακρυνθεί εξ ολοκλήρου.

Πρόκειται για μία βλάβη που απαιτεί τη συμβολή τεχνικού και μάλιστα επειγόντως. Διαφορετικά, αν βάλετε και άλλη πλύση με χαλασμένο το διακόπτη πίεσης, μπορεί να σημειωθούν σοβαρές διαρροές και πλημμύρα.

texnikos-plintiriou

Αν δεν είστε σίγουροι για τη βλάβη ή δεν έχετε τις γνώσεις και την εμπειρία να επιθεωρήσετε με ασφάλεια το πλυντήριο, τότε είναι προτιμότερο να καλέσετε τεχνικό, για να αποφύγετε μεγαλύτερη ζημιά. Ένας έμπειρος τεχνικός της Attika Service είναι άμεσα διαθέσιμος για αξιόπιστη επισκευή του πλυντηρίου ρούχων στις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού