Επισκευή Πλυντηρίου Samsung

Τα πλυντήρια Samsung θεωρούνται από τις πιο καινοτόμες ηλεκτρικές συσκευές, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζουν και την υψηλή αξιοπιστία. Έτσι, εμφανίζουν σπάνια βλάβες και πολλές από αυτές δεν είναι σοβαρές και μπορούν να επισκευαστούν και από εσάς.

Φτιάξαμε, λοιπόν, παρακάτω έναν χρήσιμο οδηγό για τις κυριότερες βλάβες και πότε μπορείτε να λύσετε μόνοι σας το πρόβλημα. Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις πιο σοβαρές, οπότε είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε έναν τεχνικό ειδικό στην επισκευή πλυντηρίου Samsung.

Δεν γυρνάει ο κάδος

Αυτό μπορεί να προκύπτει από φράξιμο στον σωλήνα παροχής κρύου νερού ή στον σωλήνα αποστράγγισης, κάτι που μπορείτε να ελέγξετε μόνοι σας. Ενδέχεται, όμως, η βλάβη να είναι πιο σοβαρή, όπως ότι ο ιμάντας κίνησης έχει σπάσει, οπότε απαιτείται αντικατάσταση του εξαρτήματος.

Σε κάποιες περιπτώσεις το πλυντήριο Samsung, μπορεί απλά να μην κλείνει καλά η πόρτα του πλυντηρίου, οπότε δεν ξεκινάει καθόλου το πρόγραμμα και δεν αντλείται καν νερό. Αυτό που πρέπει να κάνετε, πριν καλέσετε τεχνικό, είναι να ελέγξετε ότι δεν υπάρχει κάποιο ρούχο που εμποδίζει την πόρτα να κλείσει σωστά. Συμβαίνει συχνά, αν ο κάδος έχει υπερφορτωθεί.

Το πλυντήριο κάνει θόρυβο

Είναι σύνηθες ο θόρυβος να συμβαίνει επειδή η αντλία αποστράγγισης έχει φράξει λόγω χαρτιών, χνουδιών ή κάποιου κέρματος. Κάτι επίσης απλό είναι το πλυντήριο να μην πατάει καλά στο δάπεδο, οπότε δονείται πολύ και κουνιέται. Αυτό πρέπει να διορθωθεί, γιατί μακροπρόθεσμα θα προκαλέσει προβλήματα στα μηχανικά μέρη και τις σωληνώσεις του πλυντηρίου. Ελέγξτε μήπως κάποιο από τα ποδαράκια του έχει σπάσει, κάτι που συμβαίνει συχνά μετά από χρόνια χρήσης. Ενδέχεται και τα πλακάκια στο πάτωμα να μην είναι απόλυτα ίσια. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν ειδικά εξαρτήματα που τοποθετούνται κάτω από το πλυντήριο, ώστε να το κρατήσουν σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια της πλύσης.

Αν δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, τότε πρόκειται για σοβαρότερη βλάβη που απαιτεί τη συνδρομή τεχνικού για την επισκευή του πλυντηρίου, όπως η ρήξη του κάδου ή η χαλάρωση των ρουλεμάν.

Δεν ανοίγει η πόρτα

Αν μετά το πέρας της πλύσης δεν ανοίγει η πόρτα, αυτό συμβαίνει επειδή εντοπίζει νερό μέσα στον κάδο. Δηλαδή το πλυντήριο δεν αντλεί τα νερά, κάτι που μπορεί να οφείλεται σε κάποιον φραγμένο σωλήνα.

Μπορεί, όμως, να έχει χαλάσει ο μηχανισμός κλειδώματος πόρτας, οπότε θα πρέπει να ανοίξει χειροκίνητα από τεχνικό, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον μηχανισμό. Kαλέστε έναν εξειδικευμένο τεχνικό του δικτύου μας στα τηλέφωνα 2109311155 και 69552122756946428488 για να σας εξυπηρετήσει άμεσα.

Τα ρούχα μυρίζουν μετά την πλύση

Αν όλα τα ρούχα μυρίζουν μετά την πλύση, τότε προφανώς υπάρχει μούχλα και υψηλό μικροβιακό φορτίο στον κάδο. Σε πολλές περιπτώσεις, το πρόβλημα ξεκινάει από το απορρυπαντικό, όσο και αν ακούγεται περίεργο. Αν βάζετε πολύ μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού, θα δημιουργηθεί πολύς αφρός και υπολείμματα, τα οποία σταδιακά από την υγρασία θα μετατραπούν σε μούχλα.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τη φλάντζα της πόρτας, όπου μαζεύονται πολλές βρομιές, αλλά και να βάζετε μία φορά το μήνα μία πλύση χωρίς ρούχα, έτσι ώστε να καθαριστεί με αποτελεσματικότητα ο κάδος. 

Υπάρχει διαρροή από την πόρτα

Αν παρατηρήσετε ότι τρέχουν νερά από την πόρτα του πλυντηρίου, μπορεί απλά να έχει χαλάσει το λάστιχο της πόρτας, οπότε δεν προσφέρει επαρκή στεγανοποίηση. Με τον καιρό το λάστιχο πολυκαιρίζεται ή σκίζεται, οπότε θέλει αλλαγή. Αν το λάστιχο είναι εντάξει, τότε μπορεί να έχει χαλάσει η πόρτα και ο μηχανισμός κλεισίματός της, αν και αυτό σπάνια συμβαίνει σε σχετικά καινούρια πλυντήρια.

Αν το πλυντήριό σας έχει χαλάσει από οποιαδήποτε αιτία, επικοινωνήστε σήμερα με έναν από τους εξειδικευμένους τεχνικούς της Attika Service 365 που αναλαμβάνουν επισκευή πλυντήριων Samsung. Εξιδεικευμένος τεχνικός της ομάδας μας θα έρθει στον χώρο σας και να επισκευάσει τη βλάβη εντός μίας ημέρας και στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού