Ενδείξεις πλυντηρίου άνω φόρτωσης

Η Siemens είναι από τις πιο αξιόπιστες μάρκες για πλυντήρια άνω φόρτωσης, τα οποία οι περισσότεροι επιλέγουν για εξοικονόμηση χώρου. Όμως, όπως σε όλα τα πλυντήρια, σε κάποια φάση μπορεί να εμφανιστούν κάποια προβλήματα. Παράξενοι θόρυβοι, μια πόρτα που δεν κλείνει και διαρροή νερού είναι ορισμένες συχνές βλάβες στα πλυντήρια άνω φόρτωσης.

Ευτυχώς, τις περισσότερες φορές οι βλάβες αυτές δεν είναι σοβαρές. Αν πιάνουν τα χέρια σας, πολλές από αυτές μπορείτε να τις λύσετε και μόνοι σας. Φυσικά, αν το πρόβλημα επιμένει, τότε θα χρειαστείτε έναν τεχνικό εξειδικευμένο στην επισκευή πλυντηρίου Siemens.

Ας δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά ποιες είναι οι συχνότερες βλάβες και τι μπορείτε να κάνετε για αυτές:

  • Υπάρχει διαρροή νερού στο πίσω μέρος του πλυντηρίου: Ελέγξτε μήπως ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης έχει σκιστεί ή τσακίσει. Σιγουρευθείτε ότι οι βίδες σύνδεσης είναι σωστά σφιγμένες και δεν επιτρέπουν στο νερό να διαρρεύσει.
  • Το πλυντήριο δεν τραβάει νερό: Τσεκάρετε τη σύνδεση του νερού με το πλυντήριο, καθώς το πιο πιθανό είναι ότι οι βαλβίδες είναι μπλοκαρισμένες λόγω συσσώρευσης χνουδιών ή υπολειμμάτων απορρυπαντικού. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, μπορείτε να τις καθαρίσετε με άφθονο νερό.
  • Δεν ξεκινάει το πρόγραμμα του πλυντηρίου: Ελέγξτε αν το καπάκι κλείνει καλά και σταθερά. Συχνά, απαιτείται αρκετή πίεση, για να γίνει αυτό. Το πλυντήριο άνω φόρτωσης δεν ξεκινάει να λειτουργεί, αν δεν κλείσει καλά ο διακόπτης, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διαρροής. Μπορεί, βέβαια, να έχει χαλάσει ο διακόπτης, οπότε θα πρέπει να τον αλλάξει άμεσα τεχνικός κατόπιν επικοινωνίας στα εξής τηλέφωνα 2109311155 και 69552122756946428488.
  • Το πλυντήριο κάνει περίεργους θορύβους: Αν ο θόρυβος δεν προέρχεται από το μοτέρ, αλλά από το εσωτερικό του κάδου, τότε μπορεί να έχετε βάλει πολύ λίγα ή πάρα πολλά ρούχα και το φορτίο να χτυπάει στον κάδο. Το φορτίο πρέπει να είναι περίπου στα 3/4 της χωρητικότητας του κάδου. Αν ο θόρυβος είναι έντονος και οξύς, μπορεί να έχει πέσει στον κάδο κάποιο κέρμα ή κουμπί από τα ρούχα.
  • Το πλυντήριο δεν δουλεύει καθόλου: Επιβεβαιώστε ότι η παροχή ρεύματος λειτουργεί. Το πλυντήριο θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο σταθερά στην ηλεκτρική πρίζα και οι ασφάλειες του σπιτιού να είναι ανεβασμένες μαζί με το ρελέ.

Αν κάνετε όλα τα παραπάνω, αλλά το πρόβλημα επιμένει ή αν έχει εμφανιστεί μια πιο σοβαρή βλάβη, όπως ότι δεν στραγγίζουν τα νερά, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έμπειρο τεχνικό για την επισκευή του πλυντηρίου Siemens.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε το οποιοδήποτε πρόβλημα με ένα πλυντήριο Siemens, επικοινωνήστε μαζί μας και ένας τεχνικός της Attika Service 365 θα είναι άμεσα διαθέσιμος για να έρθει στον χώρο σας, να κάνει την απαραίτητη αξιολόγηση της ζημιάς και να προχωρήσει στο service οικονομικά, αξιόπιστα και με ασφάλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού