Αναβοσβήνουν τα λαμπάκια του πλυντηρίου ρούχων και αναρωτιέστε τι φταίει και πώς μπορείτε να το διορθώσετε; Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό που συμβαίνει είναι ότι το πρόγραμμα δεν ξεκινάει καν, οπότε η πλύση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.

giati-anavosvinoun-ta-lampakia-tou-plintirioy-rouxwn

Αν αναβοσβήνει ένα συγκεκριμένο λαμπάκι, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στα καινούρια πλυντήρια συνήθως αναβοσβήνει ένας κωδικός σφάλματος, τον οποίο μπορείτε να βρείτε στο manual, για να καταλάβετε ποιο είναι το πρόβλημα. Στα παλαιότερα πλυντήρια που δεν έχουν οθόνη, αναβοσβήνει ένα λαμπάκι με συγκεκριμένη αλληλουχία που επίσης μπορείτε να βρείτε στο manual.

Οι συνηθέστερες βλάβες που κάνουν τα λαμπάκια του πλυντηρίου ρούχων να αναβοσβήνουν είναι:

  • Δεν έχει κλείσει καλά η πόρτα.
  • Ο κάδος έχει υπερφορτωθεί.
  • Ο κάδος δεν γεμίζει νερό.
  • Δεν θερμαίνεται το νερό.
  • Δεν δουλεύει το μοτέρ.
  • Ανιχνεύεται διαρροή.
  • Το νερό δεν παροχετεύεται.

Εκτός από την περίπτωση να μην έχει κλείσει καλά η πόρτα ή να έχετε παραφορτώσει τον κάδο, σε όλες τις άλλες βλάβες είναι απαραίτητο να καλέσετε τεχνικό που θα ελέγξει το πλυντήριό σας με προσοχή και ασφάλεια, θα διαγνώσει το πρόβλημα και θα κάνει τις κατάλληλες παρεμβάσεις, για να το επιδιορθώσει σε πολύ προσιτό κόστος.

Τι γίνεται, όμως, αν αναβοσβήνουν όλα τα λαμπάκια του πλυντηρίου ρούχων μαζί; Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να ανιχνεύσετε κάποιο συγκεκριμένο σφάλμα και επομένως δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει αυτή η βλάβη και τι μπορείτε να κάνετε για την επιδιόρθωσή της.

Αιτίες που αναβοσβήνουν όλα τα λαμπάκια του πλυντηρίου ρούχων μαζί:

  • Έχουν χαλάσει οι πυκνωτές.
  • Υπάρχει βλάβη στον ηλεκτρικό πίνακα ή σε κάποιο επιμέρους στοιχείο του.
  • Έχει γίνει βραχυκύκλωμα σε κάποιο από τα ηλεκτρικά μέρη του πλυντηρίου.

Ό,τι από όλα αυτά και αν συμβαίνει, πρόκειται για σοβαρή βλάβη που απαιτεί τη συνδρομή έμπειρου τεχνικού για την επισκευή του πλυντηρίου. Οπωσδήποτε, δεν είναι κάτι που μπορείτε να διορθώσετε μόνοι σας, αφού εμπλέκονται οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές λειτουργίες του πλυντηρίου, οπότε απαιτείται ειδική διεργασία, για να επισκευαστεί με ασφάλεια η βλάβη. Η συσκευή θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και με σύγχρονο εξοπλισμό να εντοπιστεί το σημείο του βραχυκυκλώματος, να απομονωθεί και εν τέλει να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί.

Πάντως, στις περισσότερες περιπτώσεις το κόστος επισκευής τέτοιων θεμάτων δεν είναι μεγάλο και το πλυντήριο μπορεί να επιδιορθωθεί ακόμα και αυθημερόν, εφόσον δεν απαιτείται κάποιο ανταλλακτικό. 

episkeui-plintiriou-rouxwn

Αν αναβοσβήνουν τα λαμπάκια του πλυντηρίου σας ή αν η συσκευή σας παρουσιάζει την οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήστε σήμερα με έναν από τους εξειδικευμένους τεχνικούς της Attika Service 365 για επισκευές πλυντηρίων. Ένας έμπειρος τεχνικός της ομάδας μας θα έρθει στον χώρο σας, για να επισκευάσει τη βλάβη εντός μίας ημέρας και στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού