γιατι δεν ανοίγει η πόρτα του πλυντηρίου

Προσπαθείτε να ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου και αυτή δεν ανοίγει; Πρόκειται για ένα πρόβλημα που μπορεί να σας προκαλέσει πανικό, αν έχετε ρούχα μέσα. Αν δεν ανοίγει η πόρτα του πλυντηρίου, μπορεί να συντρέχουν διάφοροι λόγοι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό λόγω της λειτουργίας της συσκευής. Σε άλλες, όμως, περιπτώσεις αυτό μπορεί να υποδεικνύει βλάβη στην πόρτα ή στην απορροή των υδάτων.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω τι ακριβώς συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε, για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα ανάλογα με την αιτία.

Είναι φυσιολογικό

Αν δεν ανοίγει η πόρτα του πλυντηρίου είναι συχνά φυσιολογικό και απλώς απαιτεί υπομονή. Η πόρτα ασφαλίζει με ηλεκτρομαγνητικό μηχανισμό, έτσι ώστε να μη μπορεί να ανοίξει κατά τη διάρκεια της πλύσης. Διαφορετικά, θα υπήρχε ο κίνδυνος σοβαρής διαρροής με τα νερά της πλύσης.

Έτσι, αν προσπαθήσετε να ανοίξετε την πόρτα κατά τη διάρκεια της πλύσης, αυτή δεν θα ανοίγει. Το ίδιο ισχύει και για μερικά λεπτά μετά το πέρας της πλύσης. Θα πρέπει, λοιπόν, να περιμένετε να τελειώσει η πλύση και μετά από περίπου 5 λεπτά να ανοίξετε την πόρτα.

Υπάρχουν νερά μέσα στον κάδο

δεν ανοίγει η πόρτα του πλυντηρίου

Μια δυσλειτουργία που μπορεί να συμβεί είναι να έχουν παραμείνει νερά μέσα στον κάδο, παρόλο που η πλύση έχει τελειώσει. Συνήθως αυτό συμβαίνει επειδή έγινε διακοπή ρεύματος κατά τη διάρκειά της, οπότε αυτή δεν ολοκληρώθηκε σωστά.

Αν, λοιπόν, βλέπετε νερά μέσα στον κάδο και δεν μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου, τότε αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τρέξετε το πρόγραμμα για την άντληση υδάτων. Είναι πρόγραμμα στα πλυντήρια ρούχων που είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτή την περίπτωση, ώστε να απομακρύνει τα νερά και να ανοίξει η πόρτα.

Τα νερά δεν φεύγουν από τον κάδο

Αν τρέξετε αυτό το πρόγραμμα και τα νερά δεν φεύγουν από τον κάδο ή αν η πλύση ολοκληρώνεται κανονικά, αλλά τα νερά παραμένουν, τότε πιθανώς υπάρχει βλάβη στην απορροή των υδάτων.

Αυτό συμβαίνει για τους ακόλουθους λόγους:

  • Έχει βουλώσει το φίλτρο λόγω βρομιάς ή υπολειμμάτων απορρυπαντικού.
  • Έχει βουλώσει ο σωλήνας της αποχέτευσης λόγω κάποιου αντικειμένου (π.χ. κέρμα, κουμπί κλπ).
  • Δεν έχει γίνει σωστή σύνδεση του σωλήνα με την αποχέτευση.
  • Έχει χαλάσει η αντλία νερού.

Το σίγουρο είναι ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιθεωρήσει τη βλάβη τεχνικός που εξειδικεύεται σε επισκευές πλυντηρίων, ώστε να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει το προβληματικό εξάρτημα.

Έχει χαλάσει ο μηχανισμός κλειδώματος της πόρτας

Είναι μια σπάνια βλάβη, καθώς ο μηχανισμός αυτός είναι αρκετά ανθεκτικός και δεν παρουσιάζει προβλήματα. Μπορεί, όμως, να χαλάσει και να μην απελευθερώνει την πόρτα μετά την ολοκλήρωση της πλύσης. 

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει ο τεχνικός να ανοίξει την πόρτα χειροκίνητα με ειδικά εργαλεία ή με τον μηχανισμό που διαθέτουν ορισμένα πλυντήρια.

Σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Καλό είναι να θυμάστε σε οποιοδήποτε πρόβλημα με την πόρτα του πλυντηρίου ότι η υπερβολική πίεση σε αυτή δεν ωφελεί και αντίθετα το πιο πιθανό είναι ότι θα τη σπάσει και μετά η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη.

Δυστυχώς, το πιθανότερο είναι, αν δεν ανοίγει η πόρτα του πλυντηρίου , να πρόκειται για βλάβη που απαιτεί τη συνδρομή τεχνικού. 

Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας τεχνικός της Attika Service θα είναι άμεσα διαθέσιμος, για να επισκευάσει τη βλάβη με αξιοπιστία και στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το πλυντήριο δεν τραβάει νερό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού