Τα πλυντήρια Liebherr, χάρη στην ιδιαίτερη κατασκευή τους αποτελούν έναν σημαντικό σύμμαχο για την εύρυθμη λειτουργία ενός νοικοκυριού, και πιο συγκεκριμένα για την παροχή καθαρών ρούχων όποτε είναι απαραίτητο. Για τον λόγο αυτό, οποιαδήποτε δυσλειτουργία τους μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα. Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα περισσότερα προβλήματα μπορούν να επιδιορθωθούν.

Ποια είναι όμως τα πιο συχνά προβλήματα στα πλυντήρια Liebherr; Μπορείτε να τα επιδιορθώσετε και μόνοι σας ή απαιτείται και η συνδρομή κάποιου τεχνικού; Ας δούμε παρακάτω.

εσωτερικό πλυντηρίου ρούχων liebherr

Δεν γεμίζει νερό ο κάδος του πλυντηρίου

Κατά την διάρκεια της πλύσης, παρατηρείτε ότι το πλυντήριο δεν τραβάει νερό; Τότε, έχετε να κάνετε με μια ελαττωματική βαλβίδα, η οποία αποτρέπει την εισροή νερού στον κάδο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε τον σωλήνα εισόδου νερού. Διαφορετικά, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να είναι ανεπαρκής η πίεση του νερού στις σωληνώσεις που συνδέονται με το πλυντήριο.

Αδυναμία στο στράγγισμα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν δεν στραγγίζει το πλυντήριο είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουν σφηνώσει μικρά αντικείμενα ή διάφορα υπολείμματα στην αντλία αποστράγγισης. Το πρόβλημα αυτό είναι απλό, και απαιτείται ο καθαρισμός του σωλήνα.

χέρι κρατάει εργαλείο μπροστά από πλυντήριο liebherr

Μη λειτουργία του πλυντηρίου

Τα προβλήματα που επηρεάζουν την έναρξη του πλυντηρίου είναι πολλά. Ένα από αυτά είναι η βλάβη στην πλακέτα του πλυντηρίου, ή γενικότερα σε οτιδήποτε μπορεί να παρέμβει στην τροφοδοσία της συσκευής. Μερικές φορές όμως, το πρόβλημα μπορεί να είναι ακόμη πιο απλό, όπως για παράδειγμα να έχει χαλάσει η πόρτα του κάδου. Ένας τεχνικός θα προχωρήσει στη διάγνωση, και την κατάλληλη επισκευή πλυντηρίου Liebherr.

Αδυναμία σωστής λειτουργίας του κάδου

Μια από τις πιο συχνές αιτίες μη έναρξης του κάδου είναι η φραγή σε κάποιο σωλήνα. Εξίσου συχνό φαινόμενο όμως είναι να μην κλείνει καλά η πόρτα του κάδου, με αποτέλεσμα την αδυναμία έναρξης του προγράμματος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε αν έχει κλείσει καλά η πόρτα. Σε περίπτωση όμως που ο κάδος κλείνει καλά, η βλάβη μπορεί να είναι πιο σοβαρή, όπως για παράδειγμα να έχει κοπεί ο ιμάντας κίνησης και να απαιτείται η αντικατάσταση του.

τεχνικός επισκευάζει εσωτερικό πλυντηρίου liebherr

Εντοπισμός διαρροής νερού

Σε περίπτωση διαρροής νερού, είναι πολύ σημαντικό να εξετάσετε το σημείο προέλευσης της. Η διαρροή από την πόρτα υποδηλώνει βλάβη στον μεντεσέ, ή να έχει κολλήσει κάποιο αντικείμενο στο λάστιχο της. Σε περίπτωση όμως που η διαρροή βρίσκεται κάτω από το πλυντήριο, στις περισσότερες περιπτώσεις η βλάβη οφείλεται στον σωλήνα αποστράγγισης.

Υπερχείλιση νερού

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε υπερχείλιση νερού με αφρό, σημαίνει ότι τοποθετήσατε υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού. Αν όμως δεν ισχύει αυτή η περίπτωση, τότε η βαλβίδα εισόδου νερού ή ένας διακόπτης αντιμετωπίζουν βλάβη. Καθαρίστε το φίλτρο του πλυντηρίου και τους σωλήνες αποστράγγισης, για την περίπτωση που έχουν κολλήσει κάποια μικροαντικείμενα σε αυτόν.

Δόνηση του πλυντηρίου

Είναι φυσιολογικό το πλυντήριο να πραγματοποιεί έναν μικρό βαθμό δόνησης. Η δόνηση αυτή εντείνεται όταν το πλυντήριο δεν ακουμπά σε οριζόντια επιφάνεια. Σε περίπτωση που δεν είναι η επιφάνεια οριζόντια, θα πρέπει να τοποθετήσετε μια βάση με ρυθμιζόμενες βίδες. Ωστόσο, αν το πρόβλημα παραμένει, ο ένοχος μπορεί να είναι η φθορά του συστήματος ανάρτησης.
Όποια και να είναι το πρόβλημα που εμφανίζει το πλυντήριο Liebherr, επικοινωνήστε άμεσα με έναν εξειδικευμένο τεχνικό της Attika Service 365, που θα αναλάβει την επισκευή του, σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού