Τεχνικός μπροστά από ανοιχτή πόρτα ψυγείου bosch

Τα ψυγεία Bosch αποτελούν συνώνυμο της αξιοπιστίας, και χαρακτηρίζονται για την άριστη λειτουργία τους, καθώς και τη μέγιστη ανθεκτικότητα τους. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο να εμφανίσουν κάποια βλάβη, η οποία αν και δεν είναι σοβαρή, μπορεί να επηρεάσει την καλή λειτουργία του ψυγείου σας.

Για τον λόγο αυτό, δημιουργήσαμε έναν οδηγό σχετικά με τις κυριότερες βλάβες, που ορισμένες από αυτές μπορείτε να τις επλύσετε και μόνοι σας. Βέβαια, σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιο πρόβλημα να είναι πιο σοβαρό, οπότε να είναι απαραίτητη η επίσκεψη από έναν τεχνικό στην επισκευή ψυγείων Bosch.

Δυσλειτουργία στο σύστημα ψύξης

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα αποτελεί η μη σωστή ψύξη του, με αποτέλεσμα τα τρόφιμα να παραμένουν σε ζεστές θερμοκρασίες, ή παγώνουν. Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε αν η τροφοδοσία του ρεύματος (πρίζα) είναι εντάξει. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ελέγξετε αν ο θερμοστάτης είναι σωστά ρυθμισμένος. Σε περίπτωση όμως που είναι σωστά ρυθμισμένος, τότε είναι πολύ πιθανό να έχει χαλάσει, ή η βλάβη να βρίσκεται στην πλακέτα ελέγχου θερμοκρασίας.

Εμφάνιση πάγου στην κατάψυξη

Η εμφάνιση πάγου στην κατάψυξη δεν είναι καλό σημάδι για καμία κατάψυξη. Σε ένα Bosch ψυγείο το πρόβλημα αυτό είναι αρκετά συχνό, και μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στους χρήστες του. Υπεύθυνοι είναι οι θερμοστάτες της κατάψυξης, καθώς και η πλακέτα ελέγχου θερμοκρασίας. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός, θα μπορέσει να προχωρήσει στην άμεση διάγνωση και επισκευή της βλάβης.

Τεχνικός επισκευάζει μοτέρ ψυγείου bosch

Το ψυγείο Bosch σφυρίζει

Αν έχετε παρατηρήσει περίεργους ήχους στο τηλέφωνο σας, θα έχετε αναρωτηθεί γιατί “σφυρίζει” το ψυγείο Bosch. Ο ήχος αυτός μπορεί να οφείλεται είτε στην πόρτα, που ενδεχομένως δεν έχει κλείσει καλά, είτε από τον ανεμιστήρα. Ελέγξτε αν ο ανεμιστήρας λειτουργεί σωστά, ή αν θέλει καθαρισμό. Ενδέχεται όμως η βλάβη να προέρχεται και από βλάβη, ή την ανάγκη για καθαρισμό του ανεμιστήρα συμπυκνωτή.

Διαρκής έναρξη και παύση του ψυγείου

Σε περίπτωση που το ψυγείο σας δεν μπορεί να παραμείνει σε διαρκή λειτουργία, το ψυγείο σας θα ξεκινά και θα σταματά διαρκώς. Στην περίπτωση αυτή ο ένοχος είναι ο πυκνωτής εκκίνησης ή το ρελέ που είναι συνδεδεμένο στο μοτέρ. Σε ένα Bosch ψυγείο αποτελεί συχνή βλάβη, που μπορεί να επιλυθεί εύκολα με την βοήθεια ενός εξειδικευμένου τεχνικού, και πιο αναλυτικά με την αντικατάσταση του ελαττωμένου ανταλλακτικού.

Δείκτες μέτρησης ρεύματος

Μεγάλη κατανάλωση ρεύματος

Τα ψυγεία Bosch καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια. Ωστόσο, σε περίπτωση που υποψιάζεστε ότι το ψυγείο είναι ο υπεύθυνος για τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος, τότε ενδεχομένως να υπάρχει βλάβη στον συμπυκνωτή ή τον θερμοστάτη, και το ψυγείο να παραμένει σε διαρκή λειτουργία. Επιπλέον, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο είναι σωστά τοποθετημένο στην κουζίνα σας. Σε περίπτωση που βρίσκεται κοντά σε φούρνο, ή σε παράθυρο και το χτυπάει ο ήλιος, υπάρχει το ενδεχόμενο να μη διατηρεί τη σωστή θερμοκρασία του. Αυτό έχει ως συνέπεια τη διαρκή λειτουργία του, για την εξισορρόπηση της θερμότητας που λαμβάνει.

Όποιος και να είναι ο λόγος που έχει χαλάσει το ψυγείο σας, επικοινωνήστε άμεσα με έναν εξειδικευμένο τεχνικό της Attika Service 365 στις επισκευές ψυγείων Bosch. Ένας από τους τεχνικούς μας θα έρθει άμεσα στο χώρο σας για την αποκατάσταση της βλάβης, στις οικονομικότερες τιμές της αγοράς. Kλείστε ένα ραντεβού με τους τεχνικούς μαςστα τηλέφωνα 2109311155 / 69552122756946428488 για την άμεση εξυπηρέτηση σας.

Δείτε επίσης:

Τα πιο συχνά προβλήματα πλυντηρίων Bosch & πώς να τα αντιμετωπίσετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού