Τα πλυντήρια Siemens αποτελούν μια από τις καλύτερες επιλογές ψυγείου οικιακής χρήσης. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, ενώ χαρακτηρίζονται για τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Ωστόσο, ακόμη κι αυτά μπορούν να εμφανίσουν κάποια στιγμή φθορά, ιδιαίτερα αν δεν έχει πραγματοποιηθεί συντήρηση.

Ας δούμε παρακάτω τις κυριότερες βλάβες των ψυγείων Siemens. Ορισμένες από αυτές μπορείτε να τις διορθώσετε μόνοι σας, ενώ για άλλες είναι απαραίτητη η επαγγελματική βοήθεια για επισκευές ψυγείων Siemens.

Διαρροή νερών από το ψυγείο

Η διαρροή νερών είναι συνηθισμένο, αλλά ανησυχητικό πρόβλημα των ψυγείων Siemens. Βασικός ένοχος είναι η φραγμένη απόψυξη, από υπολείμματα τροφίμων ή άλλων στοιχείων. Για να βεβαιωθείτε ότι συμβαίνει αυτό, αφαιρέστε τη συσκευή από την πρίζα και βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα είναι κλειστή. Επικοινωνήστε με έναν τεχνικό για την έγκαιρη διάγνωση της βλάβης.

Τεχνικός καταγράφει βλάβες ψυγείου siemens

Υπερβολική ψύξη

Η κατάψυξη είναι ο ιδανικός χώρος αποθήκευσης πάγου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περιέχει συσσώρευση πάγου στα τοιχώματα ή τα συρτάρια. Μια κατάψυξη που δεν έχει κλείσει καλά, μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση αυτού του προβλήματος, καθώς αυξάνονται τα επίπεδα υγρασίας στο εσωτερικό της. Μια γρήγορη επισκευή είναι να βεβαιωθείτε ότι η πόρτα της κατάψυξης κλείνει καλά. Διαφορετικά, το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στον θερμοστάτη, ή τη μόνωση της.

Ρυθμίζοντας θερμοκρασία ψυγείου siemens

Έλλειψη ψύξης

Τα ψυγεία είναι ειδικά σχεδιασμένα για να λειτουργούν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σε περίπτωση που παρατηρείτε ότι το ψυγείο σας είναι ζεστό, θα πρέπει να δράσετε άμεσα για την αποφυγή αλλοίωσης των τροφίμων σας. Για αρχή, βεβαιωθείτε ότι ο θερμοστάτης είναι σωστά ρυθμισμένος. Σε περίπτωση που δεν παρατηρήσετε κάποιο πρόβλημα στον θερμοστάτη, ο ένοχος εντοπίζεται στα πηνία συμπυκνωτή, και απαιτείται επαγγελματική βοήθεια για την αποκατάσταση του.

Έντονος ήχος

Σίγουρα έχετε συνειδητοποιήσει ότι το ψυγείο Siemens, καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του πραγματοποιεί ένα είδος θορύβου. Ο θόρυβος αυτός, ιδιαίτερα αν παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε δυνατό θόρυβο, ή αν αρχίσετε να αναρωτιέστε “γιατί σφυρίζει το ψυγείο Siemens”, τότε θα πρέπει να εξετάσετε τους ανεμιστήρες, καθώς μπορεί να χρειάζονται καθαρισμό, ή ακόμη και να μην κινούνται σωστά.

Παγάγκια από ψυγείο

Δεν λειτουργεί η μηχανή δημιουργίας πάγου

Ορισμένα από τα ψυγεία Siemens, διαθέτουν μια παγομηχανή στην πρόσοψη του ψυγείου, για εύκολη πρόσβαση σε πάγο. Σε ένα τέτοιο ψυγείο Siemens, είναι συνηθισμένο πρόβλημα. Σε μια τέτοια περίπτωση, η βαλβίδα νερού μπορεί να έχει βουλώσει και να απαιτείται ο καθαρισμός της, ή να έχει υποστεί βλάβη και να είναι απαραίτητη η αντικατάσταση της.

Έλεγχος σφαλμάτων ψυγείου siemens

Κωδικοί σφάλματος ψυγείου Siemens

Οι κωδικοί σφάλματος σε ένα Siemens ψυγείο ενημερώνουν για πιθανό πρόβλημα. Ο κάθε αριθμός αντιστοιχεί σε ένα σφάλμα, και καθιστά πιο εύκολη την εύρεση της κατάλληλης λύσης. Στους πιο συνηθισμένους κωδικούς σφάλματος ανήκουν:

  • Ε01: Πρόβλημα αισθητήρα/ βραχυκύκλωμα στη θήκη ψυγείου
  • Ε02: Πρόβλημα αισθητήρα/ βραχυκύκλωμα στη θήκη κατάψυξης
  • E04: Ελαττωματικός αισθητήρας του συμπυκνωτή κατάψυξης
  • Ε06: Πρόβλημα στον αισθητήρα εξατμιστή ψυγείου
  • Ε10: Αποτυχία λογισμικού μονάδας ισχύος
  • Ε15: Διακοπή λειτουργίας/ βραχυκύκλωμα αισθητήρα περιβάλλοντος 
  • DOOROPEN: Ανοιχτή πόρτα για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα 
  • LOWPOWER: Μη λειτουργία, εξαιτίας χαμηλής τάσης 

Σε περίπτωση που το ψυγείο σας εμφανίζει βλάβη για οποιοδήποτε λόγο, επικοινωνήστε άμεσα με έναν έμπειρο τεχνικό της Attika Service 365, για την επισκευή του ψυγείου Siemens. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός μας θα έρθει στον χώρο σας για την επισκευή του εντός μιας ημέρας, σε εξαιρετικά οικονομικές τιμές.

Διαβάστε επίσης:

Συχνές βλάβες & προβλήματα ψυγείων Pitsos

Επισκευές ψυγείων: Γιατί το ψυγείο κάνει θόρυβο & ποια βλάβη κρύβεται από πίσω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού