μυρίζει το πλυντήριο άσχημα

Αν κάθε φορά που ανοίγετε τον κάδο, αναρωτιέστε γιατί μυρίζει το πλυντήριο τόσο άσχημα, τότε το σίγουρο είναι πώς κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το πλυντήριό σας μυρίζει και κάποιοι δεν έχουν να κάνουν με την ίδια τη συσκευή. Μπορεί να φταίει η αποχέτευση ή κακές πρακτικές που δεν αντιλαμβανόμαστε ότι κάνουμε.

Ευτυχώς, αν αναρωτιέστε πώς καθαρίζει το πλυντήριο από μυρωδιές, υπάρχουν διάφοροι αποτελεσματικοί τρόποι να το πετύχετε, αφού φυσικά προηγουμένως εξαλείψετε τις αιτίες της δυσοσμίας.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

Γιατί μυρίζει το πλυντήριο;

Το πλυντήριο μυρίζει γιατί:

  • Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού. Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι όσο πιο πολύ απορρυπαντικό χρησιμοποιούμε, τόσο το καλύτερο, όμως αυτό δεν ισχύει. Η επιπλέον ποσότητα απορρυπαντικού αφήνει κατάλοιπα που στη συνέχεια μυρίζουν άσχημα και μπορεί να μπλοκάρουν τα φίλτρα. Άλλωστε, αυτή η πρακτική είναι και μία από τις πολλές αιτίες που το πλυντήριο δεν ξεβγάζει τα ρούχα.
  • Είναι βουλωμένα τα φίλτρα. Τα φίλτρα εισόδου και εξόδου του νερού βουλώνουν συχνά λόγω αντικειμένων και χνουδιών από τα ρούχα και αυτό αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους που το πλυντήριο δεν τραβάει νερό (βλ. για παράδειγμα κωδικός βλάβης Ε7 στα πλυντήρια Pitsos). Όμως, όταν το φίλτρο βουλώσει από βρομιές από τα ρούχα, τότε μυρίζει και πρέπει να καθαριστεί.
  • Ο κάδος έχει μαζέψει μούχλα. Είναι πολύ σημαντικό να αφήνετε για ώρες μετά το πέρας της πλύσης τον κάδο ανοιχτό, ώστε να αερίζεται και να στεγνώνει. Διαφορετικά συσσωρεύεται μούχλα που προφανώς μυρίζει άσχημα και μεταφέρει τη δυσοσμία και στα ρούχα.
  • Μένουν νερά μέσα στον κάδο. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο, επειδή τα νερά λιμνάζουν και προκαλούν όχι μόνο προβλήματα δυσοσμίας αλλά και υγιεινής. Διαβάστε εδώ τι μπορείτε να κάνετε αν έχει μείνει νερό στον κάδο.
  • Υπάρχει πρόβλημα στην αποχέτευση. Αν η μυρωδιά έρχεται από τον σωλήνα αποστράγγισης, τότε πιθανόν να έχει βουλώσει η αποχέτευση, οπότε σε αυτή την περίπτωση χρειάζεστε υδραυλικό.
μυρίζει το πλυντήριο άσχημα

Πώς καθαρίζει το πλυντήριο από μυρωδιές;

Μπορείτε να καθαρίσετε το πλυντήριο από τις μυρωδιές με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Καθαρισμός εξαρτημάτων: Σε πρώτη φάση, καλό είναι να καθαρίσετε τα φίλτρα, τα λάστιχα τον κάδο και τη θήκη για το απορρυπαντικό και το μαλακτικό από υπολείμματα βρομιάς. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με ένα μαλακό πανί και πράσινο σαπούνι.
  • Πλύση σε υψηλή θερμοκρασία: Αν έχει φύγει η βρομιά, τότε σας προτείνουμε να βάλετε μία πλύση χωρίς ρούχα στους 90 βαθμούς, ώστε να σκοτωθούν όλα τα μικρόβια.
  • Ψεκασμός με λεμόνι ή ξύδι: Πριν την πλύση χωρίς ρούχα, μπορείτε να ρίξετε στον κάδο με σπρέι νερό με λεμόνι ή ξύδι, ώστε να απομακρυνθεί οποιοδήποτε υπόλειμμα βρομιάς.
  • Πέρασμα με μαγειρική σόδα: Μπορείτε να περάσετε με ένα σφουγγάρι τον κάδο με μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό, αλλά ακόμα πιο εύκολο είναι να βάλετε σόδα στη θήκη του απορρυπαντικού και να βάλετε μια πλύση χωρίς ρούχα. Η σόδα θα εξαλείψει οποιαδήποτε μυρωδιά.

Αν η δυσοσμία επιμένει ή δυσκολεύεστε με τον καθαρισμό των εξαρτημάτων του πλυντηρίου, καλό είναι να αποφύγετε το DIY και να προτιμήσετε τεχνικό εξειδικευμένο στις επισκευές πλυντηρίων (διαβάστε εδώ γιατί).

Επικοινωνήστε σήμερα με έναν από τους έμπειρους τεχνικούς της Attika Service 365 στις επισκευές πλυντηρίων, για να έρθει άμεσα στον χώρο σας και να σας βοηθήσει αποτελεσματικά με το πρόβλημα δυσοσμίας του πλυντηρίου σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού