Είναι σίγουρα από τα πιο απογοητευτικά προβλήματα που μπορεί να συμβούν μετά την πλύση. Αυτή έχει ολοκληρωθεί, όμως αντιλαμβανόμαστε ότι το πλυντήριο δεν στραγγίζει τα ρούχα. Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά σε παλαιότερα πλυντήρια, όμως το έχουμε παρατηρήσει και σε καινούρια. Τα ρούχα είναι γεμάτα νερό, παρόλο που η πλύση έχει τελειώσει χωρίς να εμφανιστεί κάποιος κωδικός σφάλματος (π.χ. ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το στάδιο της αποστράγγισης).

το πλυντήριο δεν στραγγίζει τα ρούχα

Για ποιον λόγο, λοιπόν, μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Γιατί το πλυντήριο δεν στραγγίζει τα ρούχα, χωρίς να υπάρχει εμφανές πρόβλημα; Γενικά, οι πιο πιθανές αιτίες είναι είτε κάποια βλάβη σε ανταλλακτικό είτε φράξιμο στον σωλήνα. Αλλά ας δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω τις κυριότερες αιτίες και τι πρέπει να κάνετε για την κάθε μία.

Δεν έχει κλείσει καλά η πόρτα

Αυτή η περίπτωση αφορά τα πλυντήρια άνω φόρτωσης, στα οποία ο κάδος δεν μπορεί να περιστραφεί, αν η πόρτα δεν κλείσει κανονικά. Φυσικά, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο λόγω βλάβης στον διακόπτη, πιθανότατα η πλύση δεν θα ξεκινήσει καν ή θα σταματήσει στη μέση. Όμως, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μείνει λιμνάζον νερό στον κάδο.

Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να βεβαιώνεστε σε κάθε πλύση ότι έχει κλείσει ερμητικά το καπάκι, καθώς εκτός της στράγγισης μπορεί να δημιουργηθούν και σοβαρότερα προβλήματα, όπως διαρροές. Αν το καπάκι δεν κλείνει καλά, τότε θα πρέπει να αντικατασταθεί ο διακόπτης.

Ο σωλήνας αποστράγγισης έχει φράξει

Ο εύκαμπτος σωλήνας πίσω από το πλυντήριο που συνδέεται στην αποχέτευση συχνά φράζει λόγω αντικειμένων στα ρούχα, όπως χαρτιά ή κέρματα. Αν έχει φράξει ο σωλήνας, τότε το νερό δεν μπορεί να απομακρυνθεί όλο έξω κατά τη διαδικασία της αποστράγγισης.

Μπορείτε να ελέγξετε αν κάποιο αντικείμενο έχει φράξει το σωλήνα στην άκρη του. Αν, όμως, δεν βλέπετε κάτι εμφανές, τότε μπορεί το εμπόδιο να βρίσκεται πιο βαθιά και να απαιτεί τη συνδρομή τεχνικού για την απεμπλοκή του.

Ο κάδος είναι παραφορτωμένος

Κάθε πλυντήριο έχει συγκεκριμένη δυνατότητα πλύσης (συνήθως 5 ή 7 κιλά). Αυτά τα κιλά αντιστοιχούν περίπου στα 2/3 του κάδου. Αν παραγεμίζετε τον κάδο, τότε μπορεί να προκληθούν διάφορα προβλήματα στο πλυντήριο. Τα πιο απλά είναι να μην πλένονται καλά τα ρούχα ή να μένουν υπολείμματα απορρυπαντικού. Επίσης, ενδέχεται να μην μπορεί το πλυντήριο να στύψει καλά τα ρούχα και αυτά να βγαίνουν βρεγμένα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μειώσετε την ποσότητα των ρούχων στην επόμενη πλύση και να δείτε αν λύθηκε το πρόβλημα. Αν δεν λύθηκε, τότε δυστυχώς υπάρχει σοβαρή βλάβη στο πλυντήριο ρούχων σας.

Κάποιο ανταλλακτικό έχει χαλάσει

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει δουλέψει, τότε αυτό σημαίνει ότι κάποιο εξάρτημα του πλυντηρίου έχει πάθει βλάβη. Για την αποστράγγιση των νερών υπεύθυνη είναι η αντλία νερού που τη βλέπουμε συχνά να χαλάει μετά από χρόνια χρήσης. Ενδεχομένως, όμως, να υπάρχει βλάβη στον ιμάντα πλυντηρίου, η οποία δυστυχώς είναι πιο δαπανηρή.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να επιθεωρήσει τη συσκευή ένας εξειδικευμένος τεχνικός, ώστε να διαπιστώσει ποια είναι η βλάβη και αν μπορεί το εξάρτημα να επισκευαστεί ή απαιτείται αντικατάστασή του.

Αν το πλυντήριό σας δεν στραγγίζει καλά τα ρούχα σας, δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάζετε ούτε να αναρωτιέστε πώς θα επιδιορθώσετε οικονομικά τη βλάβη. Επικοινωνήστε σήμερα με έναν από τους έμπειρους τεχνικούς της Attika Service 365 στις επισκευές πλυντηρίων, για να έρθει άμεσα στον χώρο σας και να επισκευάσει τη βλάβη εντός μίας ημέρας και στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού