Τεχνικός κάνει service σε πλυντήριο lg

Ένα πλυντήριο ρούχων LG χαρακτηρίζεται για την μεγάλη του αξιοπιστία, και θεωρείται μια από τις καλύτερες μάρκες πλυντηρίων. Αν και πολύ σπάνια, δεν είναι απίθανο να εμφανίσουν βλάβες, οι οποίες συνήθως δεν είναι σοβαρές και μπορείτε να τις επιλύσετε κι εσείς οι ίδιοι. 

Φτιάξαμε λοιπόν έναν οδηγό με τις κυριότερες βλάβες, που μερικές από αυτές μπορείτε να τις επιλύσετε κι εσείς. Φυσικά, σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιο πρόβλημα μπορεί να είναι πιο σοβαρό, οπότε είναι απαραίτητη η επίσκεψη από έναν ειδικό τεχνικό στην επισκευή πλυντηρίου ρούχων LG

Μη εκκίνηση λειτουργίας 

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα μη εκκίνησης λειτουργίας του πλυντηρίου σχετίζεται με την πλακέτα ελέγχου και προβολής χρήστη. Οποιοδήποτε πρόβλημα που παρεμβαίνει στην τροφοδοσία του πλυντηρίου μπορεί να επηρεάσει την έναρξη λειτουργίας. Ωστόσο, η ζημιά μπορεί να είναι πιο απλή, όπως κάποιο ζήτημα στην πόρτα του πλυντηρίου. 

Εσωτερικό κάδου πλυντηρίου ρούχων

Δεν τραβάει νερό 

Αν παρατηρήσετε ότι το πλυντήριο δεν τραβάει νερό, μπορεί να έχετε να αντιμετωπίσετε μια ελαττωματική βαλβίδα που δεν επιτρέπει το νερό να εισχωρήσει στον κάδο. Σε μια τέτοια περίπτωση, η σύνδεση του σωλήνα εισόδου νερού χρειάζεται καθαρισμό, ή αντικατάσταση. Ενδέχεται όμως και να μην έχετε αρκετή πίεση νερού στις σωληνώσεις που δεν επιτρέπουν στην καλή πίεση της βαλβίδας. 

Ο κάδος δεν γυρίζει 

Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε σε κάποια φραγή στον σωλήνα παροχής νερού ή στον σωλήνα αποστράγγισης, συμβάν που μπορείτε να ελέγξετε και εσείς οι ίδιοι. Ή, μπορεί να μην κλείνει καλά η πόρτα του πλυντηρίου, με αποτέλεσμα να μην ξεκινά καν το πρόγραμμα. Ελέγξτε αν η πόρτα έχει κλείσει καλά, ή αν εμποδίζει το κλείσιμο κάποιο ρούχο. 

Όμως, μπορεί το πρόβλημα στο πλυντήριο ρούχων LG να είναι πιο σοβαρό, όπως να έχει σπάσει ο ιμάντας κίνησης. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι αναγκαία η επίσκεψη από κάποιον τεχνικό για την αντικατάσταση του εξαρτήματος. 

Ανοιγμένη πόρτα πλυντηρίου με ρούχα

Τα ρούχα δεν στραγγίζουν 

Μικρά αντικείμενα μπορεί να εμποδίζουν την σωστή λειτουργία της στράγγισης. Ή, μπορεί να έχουν σφηνώσει βρωμιές ή υπολείμματα στην αντλία. Ο καθαρισμός τους και η σύνδεση στον σωλήνα μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Καθώς όμως για τον σωστό καθαρισμό τους απαιτείται η αποσυναρμολόγηση του συστήματος της αντλίας, προτείνουμε την επισκευή του πλυντηρίου από κάποιον ειδικό. 

Υπερβολική δόνηση κατά τη διάρκεια του πλυντηρίου 

Ελέγξτε ότι το πλυντήριο ακουμπά σε μια οριζόντια επιφάνεια. Σε περίπτωση που δεν είναι, τοποθετήστε μια βάση με ρυθμιζόμενες βίδες. Σε κάποιες περιπτώσεις, η δόνηση μπορεί να οφείλεται σε φθορά του συστήματος ανάρτησης. 

Υπερχείλιση νερού 

Ο μεγάλος ένοχος για την υπερχείλιση νερού μπορεί να είναι μια ελαττωματική βαλβίδα εισόδου νερού, ή ένας μπλοκαρισμένος θάλαμος πίεσης νερού, ή ακόμη και ένας ελαττωματικός διακόπτης. Χτυπήστε ελάχιστα τον διακόπτη. Αν ακούσετε περισσότερα από ένα κλικ είναι εντάξει. Αφαιρέστε τον θάλαμο για το ξέπλυμα και καθαρισμό του. 

Πλυντήριο ρούχων LG

Ανίχνευση προβλήματος σε πλυντήριο ρούχων LG 

Στα περισσότερα πλυντήρια LG, όταν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα, εμφανίζονται στην οθόνη κάποια μηνύματα-κωδικοί. Κάθε κωδικός συμβολίζει και ένα διαφορετικό ζήτημα. Οι πιο συνηθισμένοι είναι: 

 • CL : Η παιδική κλειδαριά ασφαλείας είναι ενεργοποιημένη
 • CE : Σφάλμα που υποδηλώνει βραχυκύκλωμα 
 • IE : Ζητήματα στην είσοδο του νερού 
 • SE :  Ανιχνεύθηκε σφάλμα στο μοτέρ 
 • AE : Διαρροή νερού
 • LE : Κλειδωμένο μοτέρ
 • FE :  Υπερχείλιση 
 • PE : Σφάλμα αισθητήρα στάθμης νερού 
 • PF : Αποτυχία ηλεκτροδότησης
 • tE : Πρόβλημα θέρμανσης νερού 
 • OE : Πρόβλημα στην αντλία αποστράγγισης  νερού 
 • dHE : Δεν στεγνώνει 

Όποιος και να είναι ο λόγος που έχει χαλάσει το πλυντήριο σας, επικοινωνήστε άμεσα με έναν εξειδικευμένο τεχνικό της Attika Service 365 για την επισκευή πλυντηρίων LG. Ένας από τους τεχνικούς μας θα έρθει στον χώρο μας για την επισκευή της βλάβης εντός μιας ημέρας, στις οικονομικότερες τιμές της αγοράς. Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2109311155 / 69552122756946428488 για την άμεση εξυπηρέτηση σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού