Μια από τις χειρότερες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν σε ένα πλυντήριο ρούχων είναι να σταματά στα μισά της πλύσης και να μην ολοκληρώνει το πρόγραμμα. Οι λόγοι που μπορεί να εμφανιστεί η βλάβη αυτή ποικίλλουν. Συνήθως σε μια τέτοια περίπτωση έχει μπλοκάρει κάποια ρύθμιση, την οποία μπορείτε να επιδιορθώσετε εύκολα με οδηγίες που δίνει το φυλλάδιο χρήσης. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που το ζήτημα μπορεί να οφείλεται σε μια μεγαλύτερη βλάβη, για την οποία απαιτείται η συνδρομή τεχνικού για την επιδιόρθωση της.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω σε τι οφείλεται η μη ολοκλήρωση του προγράμματος της πλύσης, καθώς και πότε θα πρέπει να καλέσετε τεχνικό για την επισκευή πλυντηρίου ρούχων.

ανοιχτός κάδος πλυντηρίου ρούχων

Βλάβη στη θερμοκρασία νερού

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι η ανεπαρκής θέρμανση του νερού. Για να βεβαιωθείτε ότι η αιτία που σταματά η πλύση είναι αυτή, επιλέξτε την έναρξη ενός οποιουδήποτε προγράμματος. Σε περίπτωση που σταματήσει τα πρώτα λεπτά, τότε το νερό δεν θερμαίνεται επαρκώς. Αν σταματά μετά από μισή ώρα, τότε κατά πάσα πιθανότητα υπερθερμαίνεται.

Υπερθέρμανση του πλυντηρίου ρούχων

Τα περισσότερα πλυντήρια ρούχων σε περίπτωση υπερθέρμανσης σταματούν τη λειτουργία τους για λόγους ασφαλείας. Η αιτία μπορεί να οφείλεται σε βλάβη στο θερμίστορ. Εξίσου πιθανό είναι να μην αφήνετε τη συσκευή να “ξεκουραστεί” ενδιάμεσα από τις πλύσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, σας συμβουλεύουμε να αφήνετε το πλυντήριο να “ξεκουράζεται” πριν προχωρήσετε σε επόμενη πλύση. Σε περίπτωση που συνεχίζει να μη λειτουργεί, θα πρέπει να καλέσετε κάποιον τεχνικό διότι η βλάβη μπορεί να οφείλεται σε άλλα αίτια.

πολλά ρούχα για να μπουν σε πλυντήριο

Υπερφόρτωση ρούχων στον κάδο

Ένας από τους λόγους που το πλυντήριο ρούχων σταματά τη λειτουργία του είναι γιατί έχει αυξημένο αριθμό φορτίου. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν μπορεί να διαχειριστεί τον όγκο του φορτίου και για τον λόγο αυτό σταματά τη λειτουργία του. Εξίσου πιθανό όμως είναι να έχει μπλοκάρει κάποιο ρούχο σε κάποιο τμήμα της συσκευής, εμποδίζοντας τη σωστή λειτουργία της.

Η αντλία δεν στραγγίζει σωστά το νερό

Εξίσου όμως πιθανό σενάριο είναι η αντλία να μη στραγγίζει σωστά. Συνηθισμένος ένοχος είναι ένα αντικείμενο που μπλοκάρει τη δίοδο της αντλίας και εμποδίζει τη λειτουργία της συσκευής.  Σε περίπτωση που μπορείτε να διακρίνετε τι εμποδίζει τη διοχέτευση του νερού στην αντλία, τότε προσπαθήστε να το απομακρύνετε, πάντοτε με προσοχή. Στη συνέχεια, ξεκινήστε εκ νέου τον κύκλο του προγράμματος πλύσης.

αντλία παροχής νερού πλυντηρίου

Σωστή λειτουργία της παροχής νερού

Πριν όμως από όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η παροχή που προμηθεύεται το πλυντήριο το νερό είναι ανοιχτή. Σε περίπτωση που το πλυντήριο δεν λαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα νερού για τη λειτουργία του, είναι εξαιρετικά πιθανό να σταματήσει. Ελέγξτε προσεκτικά την παροχή του νερού, ώστε να βεβαιωθείτε ποια είναι η αιτία του προβλήματος.

Τι θα πρέπει να προσέξετε αν κολλάει το πλυντήριο ρούχων

Το να μην ολοκληρώνει το πλυντήριο το πρόγραμμα λειτουργίας δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Ωστόσο, για να αποφύγετε την εμφάνιση του θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικά βήματα. Ανάμεσα σε αυτά ανήκουν:

  • Να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή
  • Να τοποθετείτε την σωστή ποσότητα απορρυπαντικού
  • Τακτικός καθαρισμός του πλυντηρίου
  • Τακτική συντήρηση του πλυντηρίου

Όποια και να είναι η αιτία που το πλυντήριο σταματά, επικοινωνήστε με έναν τεχνικό της Attika Service 365 για την αποκατάσταση της βλάβης. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός μας θα έρθει σε σύντομο χρονικό διάστημα στον χώρο σας για τη επισκευή της συσκευής σας, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Δείτε επίσης: 4 λόγοι να προτιμήσετε τον τεχνικό από το DIY

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού